Over mij

Hoi, welkom op mijn blog! Ik ben Naomi, moeder van twee, blogger en diëtist. Koken en fotografie zijn al vanaf mijn jeugd mijn grote passies. Vanaf mijn twaalfde begon ik met bakken gevolgd door koken en stap voor stap leerde ik recept voor recept van iedereen die het aan mij wilde leren… Dit doe ik nog steeds, en ik verzamel kookboeken van alle soorten ook al is het alleen voor de inspiratie. Ik leef ongetwijfeld om te eten en kook met plezier voor mijn gezin, mijn vrienden of gewoon voor mezelf 😉

Ik ben in Nijmegen geboren en toen ik 3 was immigreerden we naar Israel. Daar heb ik dus mijn jeugd doorgebracht en vrijwel elk jaar naar Nederland op bezoek ben gekomen. In 2002 keerde ik terug met mijn dochtertje naar mijn geboorteland.

Smeltkroes van (eet)culturen

Humous Abu Hassan, Old Jaffa
Hummus Abu Hassan, Old Jaffa

Israel is een etnische smeltkroes van veel culturen.  Eten speelt een zeer centrale rol in het dagelijkse leven en is rijk en gevarieerd. Volgens de Joodse traditie is elke bijzondere dag nauw verbonden met smaakvolle gerechten. Elke feestdag, verjaardag, vrolijke of trieste gelegenheden vindt traditioneel plaats met diverse gerechten en hapjes. Vrienden en familie verwennen met lekker eten, eindeloos over eten praten, over wat we hebben gegeten, wat wij gaan maken….traditionele gerechten of totaal nieuwe en verrassend, dat is Israel voor mij, en dat probeerde ik mee te nemen naar Nederland.  Het is een Westers land met een duidelijke Arabische invloed op het eten, en verder met veel invloed van de eetculturen die de immigranten met zich nemen, uit hun geboorte landen.

Als ik in Israel op vakantie ben geniet ik op het ene moment van een heerlijk kwarktaart, en op het andere van een rijke saladbar als ontbijt of lunch. Ben je net als ik dol op “hummus”…? De allerlekkerste vind je in  het Arabische Abu Gosch, vlakbij Jerusalem, of in oud Jaffa, bij Tel Aviv.

Opleiding diëtetiek

Ik heb het aan mijn eigen lijf ervaren: de invloed van gezond eten op mijn vitaliteit. Ik was twintig jaar en voelde me lusteloos, kwam aan in gewicht en had veel lichamelijke klachten. Minder suiker en bewerkte producten, minder vlees en (koe)melk, meer groente en fruit, vis, noten en peulvruchten. Mijn lichaam was me dankbaar en heeft me beloond met een heerlijk fit gevoel. Ik viel af met weinig moeite. Ik ben meteen gestopt met de studie die ik toen volgde en ging op de universiteit voedingsleer studeren. Sinds 1995 ben ik diëtist en dit doe ik met heel veel plezier en voldoening.

Ik werk bij Rivas zorggroep en houd op diverse locaties spreekuur.

Fotografie freak

Wat is de wereld mooi, zeker als je hem ‘moduleert’ op jouw eigen manier via een camera lens! Mijn eerste camera was de Agfa Minolta, een eenvoudige camera met een grote oranje knop.

Mijn eerste kamera...
Mijn eerste kamera…

Tegenwoordig profiteer ik van mijn iPhone en laat mijn zware Nikon thuis als ik onderweg ben. Er gaat geen dag voorbij of ik maak wel een foto, en die deel ik graag met anderen op Facebook of op Instagram.

CULINAIRE FOTOGRAFIE

Sinds ik de culinaire wereld door de lens van de camera zie, kijk ik ook anders naar eten. De combinatie van gezond en lekker, blijkt ook nog een esthetische kant te hebben die erg mooi kan zijn. Met ‘smaakvolle’ foto’s wek je alle zintuigen tot leven.

DSC_4631
Met ‘smaakvolle’ foto’s wek je alle zintuigen tot leven.

 

Mijn doel is mensen te inspireren om nieuwe, lekkere en niet ingewikkelde gerechten uit te proberen. Recepten met zo min mogelijk (geraffineerde) suikers en “slechte” koolhydraten, met weinig of geen melkproducten en weinig vlees en met zo veel mogelijk zuivere, voedzame ingrediënten.

Hopelijk zou je net als ik ervaren dat gezond koken en eten heerlijk en ook eenvoudig kan zijn 😉

 

Heb je opmerkingen, vragen of tips? laat het me graag horen!

Smakelijke groeten,
Naomi


 

Gemaakt door Naomi

Print Friendly, PDF & Email

14 Reacties

 1. Wat leuk! Ik heb ook een tijd in Israël gewoond en woon alweer een tijd in Nederland met mijn gezin.
  Ik kijk uit naar de mediterraanse recepten!:-)

 2. Hoi Sonja,
  Wat leuk!
  Dankjewel. Fijn om te horen dat je de blog leuk vindt, ik ga hier zeker nog meer Mediterraanse recepten zetten:-)

  Hartelijke groetjes,

  Naomi

 3. Wat een fijne recepten! Ik heb er al vier uitgezocht om deze week te maken. Het leuke is dat ik de basisingredienten al in huis heb;-)

  1. Wat leuk om te horen Heleen, bedankt!! Fijn is dat hè, als je niet in bochten moet wringen om alle ingredienten te halen!

 4. Hoi Naomi,
  Van Marcel kreeg ik je website door toen ik hem mijn boek ‘De opvreters’ liet zien bij de Businessconnector van Open Circles afelopen woensdag. Hij zei gelijk ‘Dat moet mijn vrouw zien’.
  Net je blog gelezen. Ik herken veel in je verhaal en net als jij vind ik gezond eten het allerbelangrijkste. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Door mijn ervaring als journalist/stylist/ontwerper heb ik er mijn eigen draai weer aangegeven. Kijk er maar eens even naar: Opvreters.

  Groetjes, Sascha

 5. Hoi Sascha, Marcel heeft het inderdaad over jou en jouw boek gehad. Wat een leuk boek! Heel handig voor “slechte” eters, echter voor iedereen die zijn kinderen wilt stimuleren om meer groenten te eten. Ik zal het zeker aanbellen aan cliënten van mij!

  Groetjes, Naomi

 6. Dag Naomi
  Bedankt voor je recept van je eerste terrine!

  Voor een oud jaars diner gaan we jouw terrine met aubergines en kazen voor 40 personen maken als bijgerecht. De organisatie heeft ons gevraagd om in totaal 3 kg. te maken.
  Kun je ons een indicatie geven over de hoeveelheden per ingrediënt en hoe de kazen gemengd worden?
  We vragen ons af hoe deze terrine zonder verder te verwarmen toch een compacte, snijdbare massa kan worden.

  Alvast bedankt, Hélène en Wilfred

  1. Dag Helene, wat bijzonder dat de terrine voor 40 personen gemaakt wordt. Hij is echt verrukkelijk, een van mijn lievelinge bijgerechten. Kan natuurlijk als hoofdgerecht gegeten worden, misschien niet tijdens de feestdagen 😉
   Wat het antwoord op jouw vraag betreft, ga ik je per mail reageren. Ik heb nog een paar vragen voordat ik duidelijke hoeveelheden kan geven.
   Groetjes, Naomi

 7. Wat een leuke/mooie/lekkere site. Ik kwam de mueslirepen tegen en heb daar al heel wat mensen blij mee gemaakt. Toen ik mijn zusje het recept wilde sturen zag ik dat je nog veel meer recepten online hebt. Wat een mooie foto’s en lekkere dingen. Ik houd zelf ook erg van gezond en lekker koken dus ik ga vaker inspiratie opdoen! Bedankt dat ik/we hier van mee mogen genieten!
  Groeten,
  Lucie

  1. Hoi Ellen, wat leuk om te horen. Heel erg bedankt, werkt stimulerend om hiermee door te gaan 😉
   Groetjes, Naomi

  1. Hoi Aviva, ik ben inderdaad werkzaam als diëtiste, in een paar huisartpraktijken en in en ziekenhuis. Heb jou een pb gestuurd op FB.
   Toda..
   Groetjes, Naomi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.