Appeltaart met calvados- en walnotenkrokant

Ingrediënten (voor ca 14 stukken):

Beetje boter en paneermeel voor het bakblik; 5 grote appels, geschild, klokhuis verwijderd; 3-4 el citroensap; 160 gr zachte roomboter; 160 gr bruine rietsuiker; 1 tl vanille extract ; snufje zout; 3 eieren; 175 gr bloem; 2 tl bakpoeder; 3 el melk, liefst volle, op kamertemperatuur ; 75 gr walnoten, grof gehakt; 4 el calvados (appelbrandewijn)

Bereiding:

  1. Vet een springvorm (26cm) in en bestrooi hem met paneermeel. Halver de appels, rits ze aan de bolle kant met een vork in of snijd ze met een mes in. Je kunt ze ook in schijfjes snijden, hooguit 1cm dik. Bedruppel ze met het citroensap.
  2. Roer 125 gr boter, 100 gr suiker, de vanille en het zout tot een vreme. Roer de eieren een voor een erdoorheen. 
  3. Meng de bloem en het bakpoeder. Roer de bloem en de melk om en om in kleine hoeveelheden door het beslag. Stijk het beslag in de vorm.
  4. leg de halve appels met de bolle kant op het beslag. Of leg de schijfjes appel rondom op het beslag zoal in de foto’s. 

5. Bak de appeltaart ca. 30min in een voorverwarmde oven (175c)

6. Karamellisier de rest van de suiker, 60 gr, tot hij goudbruin is en neem de pan gelijk van het vuur. 

7. Voeg al roerend 35gr boter toe. Voeg de calvados beetje bij beetje toe. Zet de pan kort op het vuur en roer het mengsel glad. 

8. Neem de pan van het vuur en roer de noten door het mengsel. Verdeel de krokant meteen over de taart.

9. Bak de taart bij dezelfde temperatuur nog eens ca. 10 min. Neem de taart direct uit de vorm, en laat hem dan afkoelen. 

Eet smakelijk!

 

Appeltaart met calvados- en walnotenkrokant
Serves 14
Write a review
Print
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
45 min
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
45 min
Ingrediënten
  1. beetje boter en paneermeel voor het bakblik
  2. 5 grote appels, geschild, klokhuis verwijderd
  3. 3-4 el citroensap
  4. 160 gr zachte roomboter
  5. 160 gr bruine rietsuiker
  6. 1 tl vanille extract
  7. snufje zout
  8. 3 eieren
  9. 175 gr bloem
  10. 2 tl bakpoeder
  11. 3 el melk, liefst volle, op kamertemperatuur
  12. 75 gr walnoten, grof gehakt
  13. 4 el calvados (appelbrandewijn)
Bereiding
  1. Vet een springvorm (26cm) in en bestrooi hem met paneermeel. Halver de appels, rits ze aan de bolle kant met een vork in of snijd ze met een mes in. Je kunt ze ook in schijfjes snijden, hooguit 1cm dik. Bedruppel ze met het citroensap.
  2. Roer 125 gr boter, 100 gr suiker, de vanille en het zout tot een vreme. Roer de eieren een voor een erdoorheen. Meng de bloem en het bakpoeder. Roer de bloem en de melk om en om in kleine hoeveelheden door het beslag. Stijk het beslag in de vorm.
  3. Leg de halve appels met de bolle kant op het beslag. Of leg de schijfjes appel rondom op het beslag zoal in de foto’s.
  4. Bak de appeltaart ca. 30min in een voorverwarmde oven (175c).
  5. Karamellisier de rest van de suiker, 60 gr, tot hij goudbruin is en neem de pan gelijk van het vuur.
  6. Voeg al roerend 35gr boter toe. Voeg de calvados beetje bij beetje toe. Zet de pan kort op het vuur en roer het mengsel glad. Neem de pan van het vuur en roer de noten door het mengsel. Verdeel de krokant meteen over de taart.
  7. Bak de taart bij dezelfde temperatuur nog eens ca. 10 min. Neem de taart direct uit de vorm, en laat hem dan afkoelen.
Adapted from Koken & genieten
Adapted from Koken & genieten
http://www.foodsandphotos.nl/

 

Mobiele versie afsluiten