Dit hapje past perfect bij elke buffettafel. Voor oud en jong, met een dip van yoghurt of zonder, het gaat altijd gauw op. “Arancini di Riso” is een klassiek recept van rijstballetjes uit Sicilië. Ze worden vaak met Mozzarella of erwten bereid en geserveerd met een sausje, zoals tomatensaus, Bechamel of champignons. De kappertjes zijn voor mij een gewenste aanvulling voor de tonijn, maar zijn absoluut geen must! Je kunt in plaats daarvan olijven, wat stukjes oude kaas of helemaal niets toevoegen. De basis is de rijst en de tonijn in een aantrekkelijk outfit 😉
************************************************************************************************************************************
Ingrediënten (voor ong. 20 ballen):
- 250 gr gekookte rijst, het liefst Risotto, volledig afgekoeld
- 0,5 liter (2 1/2 glazen) water
- 20 gr roomboter of kokosolie
- 1 blik tonijn in olijfolie, uitgelekt
- 1 el kappertjes of stukjes olijf
- 100 gr paneermeel of broodkruim, eventueel van speltbrood
- 2 el bloem (kan ook amandelmeel)
- 2 eieren
- 1/2 kop olijfolie om te bakken of 4-5 el kokosolie
- zout, peper, paprikapoeder of kurkuma
Bak in hete olie tot ze goudbruin zijn, 4-5 minuten Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Geniet!