Ingrediënten:
- 2 grote, stevige aubergines (zo licht mogelijk en met gladde schil)
- 250gr gehakt
- 1 ui of sjalotje, gesnipperd, of een kleine prei in dunne ringen gesneden
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1/2 tl kurkuma of komijn
- 1/2 paprikapoeder of/en 1/4 tel gemalen chili
- 2 grote tomaten of 200gr kant-en-klare tomatenblokjes/gepelde tomaten(het liefst niet uit blik). Als je cherrytomaatjes gebruikt hoef je ze niet te pellen, wel maar kort roerbakken.
- 2-3 el tomatenpuree of Passata
- 1 el honing / Agavesiroop / 1/2 tl suiker
- zout en gemalen peper
- 3-4 el roomkaas naturel of Crème fraîche
- Snij de aubergine in de lengte, 1cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 15 min in een vergiet „zweten”. Leg het liefst iets zwaars erop.
- Knijp vervolges zoveel mogelijk vocht uit de plakken aubergine, spoel ze af en dep ze droog. Vet de grillpan niet, maar wel de aubergineplakken met olie in.
- Verhit een grillpan tot hij loeiheet is. Bak de aubergineplakken van beide kanten mooi bruin. Keer halverwege. Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
4. Pel als je verse tomaten gebruikt de tomaten en snij ze in blokjesVerhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie en fruit de ui glazig tot lichtbruin, 3-4min. Voeg het gehakt toe en bak ze rul, ongeveer 5 minuten (totdat er geen roze stukjes vlees). Voeg de tomatenblokjes, de knoflook en de kruiden toe, roer en bak een paar minuten nog mee.
5. Leg de gebakken en afgekoelde auberineplakjes op een werkplank of groot bord. Smeer elke plak met een dunne laag van roomkaas of Crème Fraich
Strijk het vlees- en tomatenmengsel uit over de aubergineplakken en rol ze op. Prik/steek eventueel met een cocktailprikker vast.
Lekker met rauwkostsalade.
Yummie!! Heerlijk recept!
Dankjewel Julie! Is inderdaad heerlijk, deze combinatie 🙂