Beide de avocado en de havermout graag, zijn ont-zettend rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Goed om LDL-Cholesterol (de “slechte” cholesterol), hoge suiker in het bloed en bloeddruk te verlagen. Avocado levert bovendien nog enkelvoud onverzadigde vetten, die zeer gunstig zijn voor onze gezondheid. Klik hier om in dit fantastische fruit te verdiepen.
Dit recept heb ik uit de laatste Jamie magazine gehaald en wat aangepast. Maandelijks geniet ik van de foto’s, de recepten en de verhalen uit dit magazine, of überhaupt Jamie “in actie” te zien.
Geen tijd om dit ontbijt ’s morgens te maken? maak hem gerust een avond van ten voren, ’s morgens even uit de koelkast laten “rusten” (zeg, iets minder koud worden) en bon appetit.
- 1 rijpe avocado, gehalveerd en ontbijt
- sap van 1 citroen / limoen
- 4 el havermout
- 50 ml plantaardige melk
- 1-2 el Maple syrup
- 1 rijpe banaan, in stukjes
- 1 el (rauwe) cacao
- 50 gr pure chocolade, minstens 70% cacaobestanden (kan ook helemaal zonder)
- 100 gr (geiten/soja/Griekse)yoghurt
- 50 gr pistachenoten of andere naar keuze
- Schep het avocadovlees in een keukenmachine / staafmixer, voeg het citroen/limoensap en melk toe en pureer.
- Voeg de banaanstukjes, maple syrup en havermout toe en mix verder tot een gladde massa. Je kunt de havermout toevoegen pas nadat jij een gladde massa krijgt, als je de vlokken wilt proeven.
- Schep de helft van het mengsel in twee glazen of kommetjes.
- Smelt de chocolade o bain marie, met een kom boven een pannetje of in de magnetro (roer om het minuut ongeveer om de chocola niet te laten branden) Laat even afkoelen. Voeg de cacao toe en meng met de rest van het avocadomengsel.
- Verdeel over de glazen/kommetjes en laat minstens 20mijn in de kolken opstijven.
- Serveer met nog een paar lepels yoghurt en noten, naar keuze geroosterde of rauw.
- Kan een nacht van ten voren gemaakt worden.
Goede morgen 🙂