Avocado-mangosalade
2015-05-23 15:40:45
Serves 4
Heerlijke, frisse salade voor elke gelegenheid. Snel klaar en valt door de zoete mango makkelijk bij iedereen in de smaak!
Bereidingstijd
15 min
Ingrediënten
- handvol (ca 40 g) veldsla, arugula, tuinkers of korianderblaadjes
- 1 mediumgrote mango, rijp maar nog stevig, of mangoblokjes (200g)
- 1 avocado, rijp maar nog stevig
- 1/2 sjalootje of een 1/2 (kleine) rode ui, in dunne ringen gesneden
- 25-30 g walnoten, pompoenpitten of pijnboompitten
- granaatappelpitjes, fijn gesneden tomaat of 1/4 chilipeper / rode peper, als je van pittig houdt!
- 2 el olijfolie
- sap van een halve limoen of citroen
- zout en gemalen peper naar smaak
- optioneel: 1 el honing+1/2 tl extra voor de dressing
Bereiding
- Halveer de avocado en snijd hem in kleine blokjes met een niet te scherp mes. Lepel de blokjes uit de avocado met een eetlepel.
- Schil indien nodig de mango en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe alle groente en fruit met elkaar in een kom.
- Als je de rode chilipeper gebruikt, verwijder dan de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.
- Maak de dressing door de olie, de sap, de kruiden en eventueel de honing en de mosterd met elkaar goed te mengen.
- Schenk de dressing net voor het serveren op de salade en meng voorzichtig alles door elkaar.
- Serveer de salade op eenpersoons schalen, een grote schaal of een mooi bord. Bestrooi als laatst de walnoten of pijnboompitten op de salade.
Notities
- Variatietip: upgrade de salade door garnalen, krab of gerookte kipfilet toe te voegen.
Adapted from "Natuurlijk samen koken"
Adapted from "Natuurlijk samen koken"
http://www.foodsandphotos.nl/
Ik heb het gemaakt voor een BBQ met mijn familie. Fien 12 jaar.
Hoi Fien, hartstikke leuk dat je reageert en nog leuker dat je deze salade hebt gemaakt! Is een hele lekkere salade vind ik zelf, én ook gezonde 😉
Groetjes, Naomi