Avocado-mangosalade
2015-05-23 15:40:45
Serves 4
Heerlijke, frisse salade voor elke gelegenheid. Snel klaar en valt door de zoete mango makkelijk bij iedereen in de smaak!
Bereidingstijd
15 min
Ingrediënten
- handvol (ca 40 g) veldsla, arugula, tuinkers of korianderblaadjes
- 1 mediumgrote mango, rijp maar nog stevig, of mangoblokjes (200g)
- 1 avocado, rijp maar nog stevig
- 1/2 sjalootje of een 1/2 (kleine) rode ui, in dunne ringen gesneden
- 25-30 g walnoten, pompoenpitten of pijnboompitten
- granaatappelpitjes, fijn gesneden tomaat of 1/4 chilipeper / rode peper, als je van pittig houdt!
- 2 el olijfolie
- sap van een halve limoen of citroen
- zout en gemalen peper naar smaak
- optioneel: 1 el honing+1/2 tl extra voor de dressing
Bereiding
- Halveer de avocado en snijd hem in kleine blokjes met een niet te scherp mes. Lepel de blokjes uit de avocado met een eetlepel.
- Schil indien nodig de mango en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe alle groente en fruit met elkaar in een kom.
- Als je de rode chilipeper gebruikt, verwijder dan de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.
- Maak de dressing door de olie, de sap, de kruiden en eventueel de honing en de mosterd met elkaar goed te mengen.
- Schenk de dressing net voor het serveren op de salade en meng voorzichtig alles door elkaar.
- Serveer de salade op eenpersoons schalen, een grote schaal of een mooi bord. Bestrooi als laatst de walnoten of pijnboompitten op de salade.
Notities
- Variatietip: upgrade de salade door garnalen, krab of gerookte kipfilet toe te voegen.
Adapted from "Natuurlijk samen koken"
Adapted from "Natuurlijk samen koken"
http://www.foodsandphotos.nl/