Blauwe messenmuffins met avocado
2015-05-08 18:41:46
Serves 10
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
- 2 eieren
- 225gr speltmeel of een glutenvrije meelmix
- 1 rijpe avocado, geprakt
- 20 gr grasroomboter / kokosolie, heel zacht.
- 150gr blauwe bessen, vers of uit de diepvries.
- 165gr Maple syrup / honing of 125gr bruine rietsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zuiveringszout
- 1tl vanille extract
- 150ml plantaardige melk of halfvolle/volle yoghurt
- handje geschafte amandelen om er op te strooien
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem en de bakpoeder en het zuiveringszout boven een grote kom.
- Mix in een andere kom de avocado met de siroop/honing/suiker, de vanilleextract en de melk/yoghurt. Voeg de eieren een op een en blijf kloppen tot een egaal mengsel.
- Roer alles goed met elkaar met een mixer of met een keukenmachine.
- Als je verse blauwe bessen gebruikt, was ze en laat ze uitlekken.
- Vul 12 muffinvormpjes ongeveer 2/3 met het beslag, en voeg ten slotte de blauwe bessen toe. Je kan de blauwe bessen uit de diepvries direct gebruiken, zonder te laten ontdooien.
- Bestrooi ten slotte met de amandelen.
- Zet de muffins voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Adapted from "Gimmesomeoven"
Adapted from "Gimmesomeoven"
http://www.foodsandphotos.nl/
Vandaag gemaakt met banaan in plaats van suiker. Heel erg lekker! Bedankt voor je inspiratie 🙂
Wat leuk om te horen Edith, en fantastisch idee, banaan ipv suiker.
Jij bedankt!
Groetjes, Naomi