Avodaco-frietjes

Kan je avocado frituren? ja zeker. …enne….hoe smaakt het?DSC_0714Heerlijk. Moet je eens proberen.DSC_0736Doe ik. Is het ingewikkeld?DSC_0732Valt mee, heb ik al moeilijkere recepten klaar gemaakt.DSC_0739Het ziet er in ieder geval heerlijk uit.DSC_0750Zullen we aan de slag gaan?DSC_0763Laten we het doen.

Dit heb je nodig (voor 3-4 personen):

• 2 rijpe (niet te zachte) avocado’s
• 3 el speltmeel / tarwebloem
• 2 el maïzena
• 100 gr paneermeel, het liefst natuurlijke/biologische en als het kan uit speltbrood
• knoflookpoeder
• paparikapoeder
• zout en gemalen zwarte peper
• kokos-/olijfolie om te bakken
• sesampasta (“tahin”) of yoghurtdressing

Bereidingswijze:
1. Halveer de avocado en haal de pit er uit. Snij de avocadohelften elk in 4 lange stukken.
2. Meng de meel met de maïzena, en de paneermeel met de kruiden.
3. Zet drie diepe borden klaar: één met bloem en maïzena, tweede met water en de derde met de paneermeel en de kruiden.
4. Haal de avocadorepen eerst door water en dan door het bloem-maïzena mengsel. Laat 10 min rusten.
5. Haal de avocado weer door water en dan door de paneermeel. Laat alweer 10 minuten rusten.
6. Verwarm olie in een pan of zet de frituurpan op 175. Frituur of bak de avocado-frietjes 2-3 minuten aan elke kan.
7. Serveer met sla en sesampasta of een andere lekkere dressing.

Niet zo moeilijk, en kijk hoe prachtig deze frietjes er uit zien:

DSC_0771

 

Eet smakelijk!

 

 

2 Reacties

  1. Super idee de avocado-frietjes. Zelfs mijn man, die geen echte groente-eter is, heeft dit met smaak gegeten samen met een heerlijke salade (garnalen en tonijn).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.