Bananencake met frambozen en frosting, glutenvrij

dsc_0519

Eén woord: heerlijk. 

dsc_0505

Of jij hem met een frosting maakt of niet, Glutenvrij of niet, deze is simpelweg verrukkelijk!

dsc_0481

nog een super verrassing die van harte welkom was in de afgelopen heerlijke dagen en de honderden frambozen in onze tuin die smeekten om geplukt te worden.

image1

En als ik eerlijk mag zijn, deze cake (voor de zekerheid 3 keer gemaakt de afgelopen week, in alle variaties), vond ik het lekkerst met een “echte frosting” (dus van roomkaas), met pecannoten, rozijnen en juist met de kokosmeel, en niet tarwemeel. Dus glutenvrij. 

image2dsc_0452

En zoals ik al vaak gezegd heb, een lekkere taart of een lekker gerecht hoef echt niet ingewikkeld te zijn, met en lange ingrediëntenlijst en veel apparaten. Hier heb je gewoon weinig nodig. 

Veel succes met het bereiding, eet smakelijk en je weet het, als je vragen of opmerkingen hebt hoor ik ze graag! 

 

Bananencake
Serves 10
Heerlijke cake in een paar variaties mogelijk.
Write a review
Print
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
40 min
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
40 min
Ingrediënten
  1. 2 rijpe bananen
  2. 100gr maple syrup of 125 licht bruine rietsuiker
  3. 150gr zachte roomboter
  4. 2 grote eieren, of 3 kleine
  5. 75 gr kokosmeel
  6. 50 gr havermoutmeel of amandelmeel *
  7. 1 tl bakpoeder
  8. 1/2 tl zuiveringszout
  9. 2 el andere meel naar keuze, ik gebruikte Tapioca meel
  10. 1 tl vanille extract
  11. 1/4 kop kokos/amandelmelk
  12. snuf zout
  13. 75 gr pecannoten of walnoten
  14. optioneel: 50 gr rozijnen/stukjes pure chocola/frambozen
Voor de frosting
  1. 1. Met roomkaas
  2. 175 gram zachte roomkaas of crème fraîche
  3. 3 el kwark of Griekse yoghurt
  4. 50 gr zachte roomboter
  5. 30 gram poedersuiker of kokosbloesemsuiker
  6. 2. Lactosevrij
  7. 1 blik kokosmelk
  8. 30 gram poedersuiker of kokosbloesemsuiker
  9. optioneel: 1 tl. Fijngeraspte sinaasappelschil
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten: de meel, het bakpoeder, het zout en het zuiveringszout.
  3. Klop in een grote kom de zachte boter met de maple syrup/de honing door elkaar. Voeg vervolgnes de eieren, de melk en de vanille extract toe en mix ze tot een glad mengsel.
  4. Voeg het boter-eiermengsel aan de droge ingrediënten toe en klop alles even met elkaar.
  5. Roer ten slotte de geprakte bananen voorzichtig (liefst met een spatel) erdoor, samen met de rozijnen en de noten, indien jij hiervoor kiest (lekker 😉 )
  6. Schenk het beslag in de ingevette cakeblik en bak de cake 40-45 min (totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uit komt)
  7. Maak ondertussen de frosting. Klop voor de roomkaas / crème fraîche met de kwark en eventueel met de geraspte sinaasappelschil smeuïg. Voeg de suiker en klop alles goed door elkaar. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart ermee. De Lactosevrije frosting: maak kokoscrème door de dikke laag uit een nieuw blik kokosmelk met een mixer te kloppen. Voeg de suiker toen en smeer de crème over de taart.
http://www.foodsandphotos.nl/
 dsc_0514

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.