Lekkere, voedzame koekjes zijn deze en vergen heel weinig werk of apparaten!
Voor als tussendoortje of een snel ontbijt, lactose- en glutenvrij (als je voor de kokos ipv havermout). Ik heb in dit recept de amandelen in de keukenmachine gemalen ipv amandelmeel te gebruiken. Verder heb ik zo’n 20 gr pure chocoladestukjes, maar dat was vooral om de koekjes laagdrempeliger voor de kinderen te maken.
Ze zijn zo klaar en gezond! Dit heb je nodig:
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork en meng hem met de rest van de ingrediënten.
3. Gebruik een lepel of telkens een kleine portie van het mengsel op de bakpapier te scheppen. Je kunt er ook balletjes maken met vochtige handen. Ze worden wel uiteindelijk plat.
4. Bak ca 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat ze licht bruin worden. Laat de koekjes afkoelen buiten de oven.
- 2 rijpe bananen
- 75 gr gemalen amandelen of amandelmeel
- 75 gr gemalen kokos of havermout
- 1 el kokosolie of roomboter, zacht
- 1 el tahinpasta of pindakaas (ongezoet)
- 4 el Maple syrup of honing
- 1 tl vanille extract
- 50 gr grof gebroken hazelnoten
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork en meng hem met de rest van de ingrediënten.
- Gebruik een lepel of telkens een kleine portie van het mengsel op de bakpapier te scheppen. Je kunt er ook balletjes maken met vochtige handen. Ze worden wel uiteindelijk plat.
- Bak ca 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat ze licht bruin worden. Laat de koekjes afkoelen buiten de oven.
- opties: 25-30gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken / rozijnen / cranberries
Heerlijke koekjes! alleen heb ik ipv 4 el honing, 1 el gebruikt, wat ook voldoende is als je van minder zoet houd. Bedankt
Hey Kaja wat leuk om te horen, dankjewel!
En ja dat denk ik ook, dat de koekjes zoet genoeg zijn met minder honing. Als je idd van minder zoet houdt!
Hartelijke groet, Naomi
Hier ook minder honing gebruikt.
Geen hazelnoten en pindakaas maar wel een extra banaan en cacao.
Ook heerlijk.
Je kan dus ruim varieren op dit recept. Dank voor deze basis!
En het fijne is dat het niet kan mislukken omdat er niks ‘gaar’ moet bakken!
superlekker inderdaad die koekjes, wij houden wel van zoet ;)!
wilde vragen hoe ik de koekjes het beste kan bewaren. een nachtje in een luchtdichte doos maakte de koekjes wat zacht…
houd me aanbevolen voor tips!
Hoi Ezra, dankjewel, wat leuk om te horen!
De koekjes bevatten weinig suiker, geraffineerde in ieder geval, vandaar zou ik ze liefst in de koelkast bewaren!
Geniet ervan een nog een fijne zomer gewenst…
Naomi