Bietenburger met avocado

DSC_0304Ingredienten (voor 4 burgers):

Burgers

  • 2 rauwe bieten
  • 100 gram havermout
  • 1 kleine ui
  • 100 gram feta kaas (of tofu voor de veganiste versie)
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1 ei
  • 1 tl olijfolie
  • handje grofgehakte basilicumblaadjes (ca 15gr)
  • versgemalen peper en zeezout
  • dikke sneden zuurdesembrood (2 p.p.)

toppings naar keuze:

  • pittige saladesoort, zoals rucola of mosterdblad
  • avocado
  • mango
  • grote tomaat
  • rode ui
  • alfalfa of tuinkers
  • basilicumblaadjes

DSC_0307Bereiding:

  • Schil de uien, knoflook en de rauwe bieten (met een dunschiller of aardappelmesje)
  • Snij de ui, knoflook en bietjes zeer fijn of rasp ze in de keukenmachine en doe in een mengkom.
  • Voeg de havermout, het ei en de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • Voeg nu de fijngehakte feta, de basilicumblaadjes, grof peper en zeezout toe
  • Nu wordt het leuk: kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is.
  • Zet een half uurtje apart zodat de havermout het vocht kan opnemen. Dit is belangrijk, zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven hangen.
  • Vorm nu 4 burgers van het bietenmengsel. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat havermout toe. Is het mengsel te los, voeg dan nog een ei toe.
  • Verhit een grill-/ of koekenpan op het vuur. Grill de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant. Draai halverwege om tot ze goudbruin zijn.

Opmerkingen:

  • Voorgekookte bietjes kunnen ook gebruikt worden, maar zijn zachter. Meer havermout toevoegen om consistentie beter te krijgen.
  • Serveer met gegrild zuurdesembrood en leef je uit met je favoriete toppings.
  • Eet erzoete aardappelfriet of gezonde wortelfrieten met komijnmayonaise naast.

DSC_0343Eet smakelijk!

Print Friendly
You may also like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *