Deze crumble taart is zo, zo lekker. Elke kruimel, de vulling, met of zonder yoghurt, met vanille ijs…
…of zo maar. Warm of gelijk uit de koelkast, geloof me hij blijft gewoon nergens lang staan, altijd een succes en zoals ik zo van houd: eenvoudig om te maken.
Wat heb jij nodig voor deze geweldige taart?
175gr amandelmeel/amandelen
140 gr havermout
140 gr spelt- of volkorenmeel
125 boter/ 3/4 kop kokosolie
75 gr mayple syrup /
4 el kokosbloesemsuiker of bruine rietsuiker
1/4 tl zout
en voor de vulling:
500gr bessen, diepvries
1 appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine blokjes gesneden
citreonrasp + -sap
1 el maizena (optioneel)
En zo maak je hem:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in met boter in. Bestrooi hem een beetje met meel naar keuze.
Droog de ontdooide blauwe bessen een beetje met een keukenpapier, meng ze met de blokjes appel en de citroenrasp en -sap.
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een grote kom. Wrijf met de handen of met een vork alles door tot er kruimels ontstaan. Probeer het zo kort mogelijk te doen en niet te proeven (succes 😉 )
Verdeel zo’n 2/3 van het kruimelsdeeg over de ovenschaal en druk met de handen.
Verdeel het fruit over de bodem.
Strooi de rest van de kruimels over het fruit, en zet de bakvorm in de oven.
Bak de taart voor 30-35 of totdat de bovenkant goedbruin en krokant worst.
Laat helemaal afkoelen voordat jij de taart snijdt.
Serveer met Griekse yoghurt, vanille ijs of zo maar 😉
Wordt ie echt krokant en niet droog? Ik had een vergelijkbaar recept met kokosmeel en havermout en dat was super droog, je stikte er zowat in. Viel erg tegen. Dus Ik Ben Nu Op ZOEK Naar Een Beter Recept. Is deze dat?
Hoi Danielle, deze was zeker niet droog, heb geen kokosmeel gebruikt maar wel kokosolie en de soorten meel die ik in het recept noemde. Met roomboter vond ik hem toch lekkerder maar dat is niet verrassend ;-). Het werd in ieder geval niet droog en relatief krokant.
Groetjes en succes ermee!