Boereka’s (“aardappelflappen”): een heerlijk en eenvoudig hapje!

RECEPTENfacebook - 228Dit hapje is een echte aanrader; een succes bij elk feestje en ideaal voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag! Heel erg eenvoudig om te bereiden, ook voor kinderen. Je kunt ze zonder probleem, bereid of nog niet, in de diepvries voor een paar weken houden. Met aardappelpuree gevuld of met een andere vulling (bijvoorbeeld spinazie met Feta kaas, of aubergine met uitjes), ze vallen altijd in de de smaak van jong en oud, vegetariër of niet.

Naast de Boereka’s (en geen boerka’s 😉 ) zorg ik voor balans-hapjes en -salades, in de vorm van alles waar er zo veel mogelijk groente in zit en zo min mogelijk verzadigde vetten en suikers zoals salads en gegrilde groente.

Dit heb je nodig:RECEPTENfacebook - 221

Ingrediënten:

  • op roomboter basis bladerdeeg, 10 plakjes
  • 2-3 aardappelen
  • 1 grote fijn gesneden ui
  • zout en eventueel peper naar smaak
  • 1 eigeel of een heel ei
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el (olijf)olie 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C°. Kook de aardappelen gaar en pureer ze.

Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes totdat ze lichtbruin zijn. Meng met de aardappelpuree. Voeg naar smaak zout en peper.

RECEPTENfacebook - 222

Haal de bladerdeeg plakjes uit het doosje. Laat even ontdooien (niet totdat ze helemaal zacht worden) en snij ze eventueel in 4.RECEPTENfacebook - 223

Leg ieder plakje blader deeg op een ovenschaal bedekt met bakpapier. Op ieder plakje bladerdeeg leg met een lepel een mengsel.

RECEPTENfacebook - 224

Plak elk pakketje diagonaal dicht, gebruik eventueel een vork ervoor.

Smeer elke boereka  met ei(geel).

RECEPTENfacebook - 225

Strooi er sesam er over heen.RECEPTENfacebook - 226

Bak de boereka’s gedurende 15-20 minuten in de voorvorwarmen oven tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

 

Geniet!

Ook lekker met een champignons+uitjes vulling, aubergine+feta kaas of gewoon kaas vulling.

Print Friendly, PDF & Email

10 Reacties

    1. Heel goed idee Marga, bedankt! zou ik ook eens proberen.
      Bladerdeeg bevat inderdaad veel vet, als ik een hartige groentetaart maak dan gebruik ik het liefst gewone deeg, en geen bladerdeeg.

    1. De boereka’s zijn het lekkerst als ze een beetje warm zijn. Je kan ze zeker ook koud eten maar ik zou ze toch even opwarmen. Je moet ze wel in de koelkast bewaren, of in de diepvries.
      Groetjes, Naomi

    1. Oeps, excuses, zie nu pas jouw laatste vraag. In de magnetron moet je heel kort opwarmen, anders worden ze te heet en wordt het deeg te zacht. In de voorverwarmde oven duurt langer maar het resultaat is lekkerder. De kinderen overigens merken nooit een verschil, ze eten altijd alles tot het laatste kruimeltje 😉

    1. Hoi Catherine, je hoort eerst de aubergine grillen, in een grillpan of in de oven. Kijk hier hoe jij dit het beste kan doen.
      Goed dat jij dit vraagt, kan ik dit toevoegen als opmerking in het recept. Dankjewel!

      Groetjes, Naomi

    1. Wat leuk om te horen, Dennis! Is inderdaad eenvoudig om te maken en kinderen vinden het leuk om te maken.
      Gelukkig ook lekker 😉

      Fijne dagen voor jullie gewenst!
      Groetjes, Naomi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.