Sugar snaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten. Ze zijn knapperig en een beetje zoet. Je heb weinig voorbereiding nodig om de sugar snaps in de keuken te gebruiken. Je wast ze wassen zonder te doppen. Je verwijdert hooguit het draadje, mocht het aanwezig zijn.
Je kan sugar snapt wokken, koken, stomen, kort blancheren en in een salade gebruiken. De twee laatste bereidingsmethodes zijn de gezondste omdat je hierin zo veel mogelijk vitaminen en mineralen behoudt, waaraan de sugar snapt rijk is. Ze worden zachter als je ze langer kookt, maar ook draderig.
De dressing is altijd heel erg belangrijk in een salade, of niet de allerbelangrijkste. Je kunt hier kant-en-klare vinaigrette dressing gebruiken, maar liever hem zelf klaar te maken. Maak eens een grote hoeveelheid van de dressing en bewaar hem in de koelkast voor elke salade dan ook! Kijk hier wat jij voor een vinaigrettedressing nodig hebt en hoe jij hem maakt.
Eet smakelijk!
- 200 gr jonge sugar snapt of een mix van sugar snaps en peultjes
- 200 gr diepvriesdoperwten, uit blik of verse gedopte
- 1 gemiddeld grote rode ui, gesnipperd of in dunne ringen gesneden
- 50-60 gr parmezaanse kaas of Grana Padano, grof geraspt
- 3-4 el vinaigrette dressing
- Kook de verse erwten 5-6 min. in kokend water met zout - de diepvriesdoperwten 3 min. Voeg de sugarsnaps en peultjes de laatste 3 min. van de kooktijd toe.
- Giet af en spoel onder koud water om de groente knapperig te houden (en ze hun voedingswaarde behouden).
- Doe alle groente in een kom. Meng ze met de vinaigrettedressing.
- Bestrooi de salade met de geraspte kaas, en geniet!
- Heerlijke en pittige salade voor als maaltijdsalade of bijgerecht, vegetarisch of veganistisch als je de geen kaas gebruikt.