Borsjt: rode bietensoep

DSC_0180INGREDIËNTEN

  • 400 gram gekookte rode bieten
  • 1,5 liter kippen- of groentebouillon
  • 2 kleine gekookte aardappelen
  • scheutje azijn
  • zout en peper
  • 1 theelepel bruine suiker of honing
  • 1 tl gemberpoeder
  • crème fraîche light of zure room

DSC_3520BEREIDING:

  1. Leg de groente in de pan en giet er bouillon op.
  2. Doe er azijn, kruiden en suiker bij.
  3. Laat het 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
  4. Maal het fijn met een staafmixer of met een blender.
  5. Giet het in de soepkommen en leg er een scheutje Crème fraîche of zure room boven op.
  • Kan warm of koud gegeten worden

 

DSC_0134

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *