Zooo lekker, zooo gezond en zooo klaar, is deze maaltijdsalade, of bijsalade of schoteltje. laat ik het aan jou. En uiteraard niet ingewikkeld om te maken en snel klaar. Wat wil je nog meer?
Dit heb je nodig:
* 1 stronk broccoli, in grote roosjes gesneden
* 1 sjalotje, of een 1/2 rode ui, gesnipperd
* 1 knoflookteen, uitgeperst (optioneel)
* 1 tl Miso pasta/soep (bijv uit de AH), verdund in 50ml kokend water,
of 2el ongezoete sojasaus
* 2 el cashewnoten of amandelen, liefst licht geroosterd
* 2-3 el olijfolie, om te bakken
* 2 el granaatappelpitjes, ongeveer uit een halve granaatappel
* zout en peper naar smaak
Bereiding:
1. Doe de roosjes broccoli in de keukenmachine. Gebruik de polsknop om een fijne mengeling te krijgen. Wacht niet totdat jij de broccoli te fijn maalt.
2. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes op een laag vuur totdat ze glazig worden, net bruin begint te worden.
3. Voeg de uitgeperste knoflookteen en roer mee nog zo’n 30seconden.
4. Voeg nu de broccoli en de misosoep/pasta of de sojasaus en roerbak alles nog 2-3 minuten, niet langer zodat de broccoli knapperig (en vitaminerijk!) blijft. Blijf constant roeren.
5. Voeg naar smaak zout en gemalen zwarte peper.
6. Verdeel de geroosterde broccoli in borden of schalen, en strooi ten slotte de granaatappelpitjes de noten of amandelen erover.
Eet smakelijk!