Broccoli salade met cashewnoten en granaatappelpitjes

DSC_0376Zooo lekker, zooo gezond en zooo klaar, is deze maaltijdsalade, of “bij”salade of schoteltje. laat ik het aan jou over.  En uiteraard niet ingewikkeld om te maken en snel klaar. Wat wil je nog meer?DSC_0224

Dit heb je nodig:

* 1 stronk broccoli, in grote roosjes gesneden 
* 1 sjalotje, of een 1/2 rode ui, gesnipperd 
* 1 knoflookteen, uitgeperst (optioneel)
* 1 tl Miso pasta/soep (bijv uit de AH), verdund in 50ml kokend water, 
of 2el ongezoete sojasaus
* 2 el cashewnoten of amandelen, liefst licht geroosterd 
* 2-3 el olijfolie, om te bakken
* 2 el granaatappelpitjes, ongeveer uit een halve granaatappel 
* zout en peper naar smaak

image DSC_0235

Bereiding: 
1. Doe de roosjes broccoli in de keukenmachine. Gebruik de polsknop om een fijne mengsel te krijgen. Wacht niet totdat je de broccoli te fijn maalt.
2. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes op een laag vuur totdat ze glazig worden, net bruin beginnen te worden.
3. Voeg de uitgeperste knoflookteen en roer mee nog zo’n 30 seconden mee. 
4. Voeg nu de broccoli en de misosoep/pasta of de sojasaus en roerbak alles nog 2-3 minuten. Niet langer zodat de broccoli knapperig (en vitaminerijk!) blijft. Blijf constant roeren.
5. Voeg naar smaak zout en gemalen zwarte peper toe. 
6. Verdeel de geroosterde broccoli over borden of schalen, en strooi tenslotte de granaatappelpitjes de noten of amandelen erover.

DSC_0334

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.