Broccoli salade met cashewnoten en granaatappelpitjes

DSC_0376

Zooo lekker, zooo gezond en zooo klaar, is deze maaltijdsalade, of bijsalade of schoteltje. laat ik het aan jou.  En uiteraard niet ingewikkeld om te maken en snel klaar. Wat wil je nog meer?

DSC_0224

Dit heb je nodig:

* 1 stronk broccoli, in grote roosjes gesneden 
* 1 sjalotje, of een 1/2 rode ui, gesnipperd 
* 1 knoflookteen, uitgeperst (optioneel)
* 1 tl Miso pasta/soep (bijv uit de AH), verdund in 50ml kokend water, 
of 2el ongezoete sojasaus
* 2 el cashewnoten of amandelen, liefst licht geroosterd 
* 2-3 el olijfolie, om te bakken
* 2 el granaatappelpitjes, ongeveer uit een halve granaatappel 
* zout en peper naar smaak

image DSC_0235

Bereiding: 
1. Doe de roosjes broccoli in de keukenmachine. Gebruik de polsknop om een fijne mengeling te krijgen. Wacht niet totdat jij de broccoli te fijn maalt.
2. Verhit de olie in een pan en fruit de uitjes op een laag vuur totdat ze glazig worden, net bruin begint te worden.
3. Voeg de uitgeperste knoflookteen en roer mee nog zo’n 30seconden. 
4. Voeg nu de broccoli en de misosoep/pasta of de sojasaus en roerbak alles nog 2-3 minuten, niet langer zodat de broccoli knapperig (en vitaminerijk!) blijft. Blijf constant roeren.
5. Voeg naar smaak zout en gemalen zwarte peper. 
6. Verdeel de geroosterde broccoli in borden of schalen, en strooi ten slotte de granaatappelpitjes de noten of amandelen erover.

DSC_0334

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.