Nog een heerlijk recept met champignons. voor mij een jeugdsentiment. En wat is dit lekker vegetarisch gerecht eenvoudig en snel om te maken! Eén pan voor de groente, één kom met de rest van ingrediënten, alles door elkaar en de oven in!
Ingrediënten:
- 500 gr champignons in vieren of in plakken gesneden
- 2 grote uit, gesnipperd
- 2 grote eieren of 3 kleine, licht geklutst
- kokosolie of zonnebloemolie om te bakken
- 75 gr Fetakaas, verkruimeld
- 200 gr Hüttenkäse
- 3-4 el geraspte kaas, liefst pittige
- 1/2-1 tl zout, snuf zwarte peper smaak
- 5 el spelt/tarwebloem (75gr)
- 1/2 tl bakpoeder
- een paar takje tijm, liefst alleen de blaadjes
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de wand van een ronde bakvorm / quichevorm in met zachte boter en strooi de sesamzaadjes/bloem/paneermeel rondom tegen de wand van de vorm zodat het blijft plakken.
- Bak de gesnipperde uien in een hete pan met olie op een middelmatig vuurtje, ca 2 min. Laat de champignons meebakken, zo’n 7 min op hoog vuur, totdat ze gaar zijn. Spoel het vocht dat eruit komt weg en laat een beetje afkoelen.
4. Doe de rest van de ingrediënten in een grote kom en meng ze met een vork met elkaar. Voeg ten slotte de gebakken uien en champignons, en meng nu alles door elkaar.
5. Schenk het mengsel over de taart/quichevorm.
6. Bak de taart in de voorverwarmde oven goudbruin, 30-35 minuten.
Eet smakelijk!
Champignons en uientaart
2017-01-15 16:15:22
Eenvoudig en snel om te maken, voor als lunch, bijgerecht of in plaats van vlees bij de warme maaltijd. Heerlijk met een groene frisse salade!
Ingrediënten
- 500gr champignons in vieren of in plakken gesneden
- • 2 grote uit, gesnipperd
- • 2 grote eieren of 3 kleine, licht geklutst
- • kokosolie of zonnebloemolie om te bakken
- • 75 gr Fetakaas, verkruimeld
- • bakje Hüttenkäse
- • 3-4 el geraspte kaas, jong-belegen/belegen/Gruyère naar eigen keuze
- • 1/2-1 tl zout, snuf zwarte peper smaak
- • 5 el spelt/tarwebloem (75gr)
- • 1/2 tl bakpoeder
- • een paar takje tijm, liefst alleen de blaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de wand van een ronde bakvorm / quichevorm in met zachte boter en strooi de sesamzaadjes/bloem/paneermeel rondom tegen de wand van de vorm zodat het blijft plakken.
- Bak de gesnipperde uien in een hete pan met olie op een middelmatig vuurtje, ca 2 min. Laat de champignons meebakken, zo’n 7 min op hoog vuur, totdat ze gaar zijn. Spoel het vocht dat eruit komt weg en laat een beetje afkoelen.
- Doe de rest van de ingrediënten in een grote kom en meng ze met een vork met elkaar. Voeg ten slotte de gebakken uien en champignons, en meng nu alles door elkaar.
- Schenk het mengsel over de taart/quichevorm.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven goudbruin, 30-35 minuten.
http://www.foodsandphotos.nl/
Eet smakelijk!
Kijk ook naar deze champignonsrecepten:
Lekker!
Wat is de diameter van je vorm?
Nigel
Bedankt Nigel! Zelf heb ik 26cm gebruikt, mijn advies zou zijn 24cm, dan wordt het wat hoger!
Groetjes, Naomi