Cheesecake brownies

DSC_0230

Als je net als ik een liefhebber bent van brownies en ook van cheesecake (zie hier het recept voor een heerlijke cheesecake, ook in een gezondere variatie), dan geloof me, blijft het niet bij een eenmalige ontmoeting met deze verrukkelijke smaakcombinatie!

DSC_0327

Nee gezond zijn ze zeker niet, behalve dat het het eiwit- en calciumrijk is. Ik kan als voedingsexpert weinig positief zeggen over dit droomblokje, maar het is gewoon zo verrukkelijk dat ik maak het graag en (bijna) schuldgevoelvrij. Omdat het gewoon af en toe “moet kunnen.” 

DSC_0286

En niet vergeten, het is nu vakantie en op vakantie vind ik dat jij je zelf iets bijzonders moet gunnen, ook al blijf je “gewoon thuis”, en misschien juist dan 😉

DSC_0223

En zou maak je ze: 

Cheesecake brownies
Write a review
Print
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
VOOR DE CHOCOLADELAAG
  1. 150 gr roomboter, in blokjes gesneden
  2. 200 gr pure chocolade
  3. 3 eieren
  4. 150 gr suiker
  5. snufje zout
  6. 1 tl vanille-extract
  7. 75 gr tarwe/speltmeel
  8. 0,5 tl bakpoeder
  9. 1 el cacao van goede kwaliteit
VOOR DE CHEESE-VULLING
  1. 200 gr roomkaas op kamertemperatuur
  2. ½ tl vanille-extract
  3. 2 eieren
  4. 60 gr suiker
  5. 1 volle el maizena (15gr)
  6. Ovenschaal (ca 23x33 cm)
Bereiding
  1. verwarm de oven voor op 175c. Bekleed een vierkante “brownievorm” bakblik met bakpapier
  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. In dit geval, roer om een minuut of twee met een vork, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Voeg de boter toe en roer even met een vork totdat de boter smelt in de chocolade. Laat het nu iets afkoelen.
  3. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het vanille extract. Klop een paar minuten tot alles goed gemengd is en begint te schuimen maar nog niet wit wordt.
  4. Meng met een spatel het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng nu ook de cacaopoeder, de bloem en het zout erdoorheen.
  5. De roomkaaslaag: Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de ingrediënten voor de roomkaaslaagje tot een glad mengsel.
  6. Giet eerst het chocoladebeslag in het bakblik. Giet vervolgens het cheescake beslag er bij en trek er met een vork vormen in. Vermeng de twee soorten beslag niet teveel anders krijg je geen marmerpatroon meer!
  7. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak ca 35-40 minuten. Je weet dat de brownies klaar zijn als het bovenlaagje niet meer aan je vingers plakt.
  8. Laat afkoelen en snij in vierkantjes.
http://www.foodsandphotos.nl/
DSC_0295

Fijne vakantie en eet smakelijk!

DSC_0279 

Print Friendly, PDF & Email

6 Reacties

    1. Dankjewelx2 Miranda, dankzij jouw opmerking heb ik de laatste zin in de bereidingswijze toegevoegd! 35-40min in de oven dus.
      Groetjes, Naomi

  1. Ziet er weer heerlijk uit en wat een prachtige foto’s en een mooie blog. Ga ik in mijn favorieten opslaan!
    Kan ik deze brownies ook Glutenvrij maken dus helemaal zonder meel/bloem?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.