Cheesecake cappuccino brownies

dsc_1156-kopie

De herfst zet door, kinderen terug op school en ik kook de hele week gezond, kortom: er is weer ruimte voor een “moet-eens-kunnen-recept”!

dsc_1179

Deze brownies verdienen zonder meer deze titel. De combinatie chocolade en cheesecake, heb ik al een keer hier bewezen 😉 Om alle ingrediënten in huis te halen, is zo de moeite waard. Aan jou de keuze om wel of geen koffie toe te voegen.

dsc_1172 

Deze “brownies” zijn elke calorie, gram suiker en vet waard, want als je iets lekkers zoekt voor balans, is dit wat je zocht zonder spijt te krijgen. Ze zijn zo lekker… met of zonder toegevoegde oplosbare koffie.

dsc_1190

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt: 

Voor de chocolade laag:

  • 150 gr ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
  • 200 gr pure chocolade
  • 3 eieren
  • 150 gr bruine rietsuiker
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 gr tarwe-/speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el cacao van goede kwaliteit

Voor de cheeselaag:

  • 250 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 150 gr volle kwark 
  • ½ tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 volle el maizena (15gr)
  • 2 tl oplosbare koffiepoeder 
  • Ovenschaal (ca 23×33 cm)

Roomlaagje:

  • 400 gr zure room
  • 75 gr suiker
  • 1 tl vanille extract 

dsc_1117

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante bakblik met bakpapier. Een andere optie is een (vierkante) ovenblik in te vetten met een beetje boter en het met bakpapier bekleden.
  2. Begin met het brownie gedeelte: Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. In dit geval, roer om een minuut of twee met een vork, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Voeg de boter toe en roer even met een vork totdat de boter smelt in de chocolade.
  3. Laat even afkoelen en voeg nu de suiker en de vanille extract door het chocolademengsel en roer goed met elkaar.
  4. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe. Meng vervolgens de cacaopoeder, de meel, de bakpoeder en het zout er doorheen. Roer voorzichtig met een spatel alles door elkaar. Schep het beslag in de vierkante vorm en strijk dit glad. 

image

5. Ga verder met de cheesecake-cappuccino laag: Mix niet te lang de roomkaas met de kwark, de suiker, de maizena en de oplosbare koffie totdat het een glad beslag is. Voeg nu de eieren toe en meng nog alles door elkaar. Zodra het mengsel egaal is, is de cheesecake vulling klaar. Ik was eerlijk gezegd de oplosbare koffie vergeten die ik later pas toevoegde…maar de taart was net zo lekker 😉 

image2
Ahum. Ik was de oplosbare koffie op tijd vergeten toe te voegeen dus later pas toegevoegd. Mooi, he?

7. Giet de cheesecake vulling op het brownie beslag en strijk hem voorzichtig met een spatel zo glad mogelijk. 

8. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de randen beginnen te stabiliseren.  Terwijl de taart in de oven is, meng je de roomkaas met de suiker en het vanille extract 10 tot 20 seconden. Haal de taart uit de oven en bestrijk het roommengsel er bovenop. Zet de taart voor nog 10 minuten in de oven.

 dsc_1184

 

Cheesecake cappuccino brownies
Write a review
Print
Voor de chocolade laag
  1. • 150 gr ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
  2. • 200 gr pure chocolade
  3. • 3 eieren
  4. • 150 gr bruine rietsuiker
  5. • snufje zout
  6. • 1 tl vanille-extract
  7. • 100 gr tarwe/speltmeel
  8. • 1 tl bakpoeder
  9. • 1 el cacao van goede kwaliteit
Voor de cheeselaag
  1. • 200 gr roomkaas op kamertemperatuur
  2. • 200 gr volle kwark
  3. • ½ tl vanille-extract
  4. • 2 eieren
  5. • 75 gr suiker
  6. • 1 volle el maizena (15gr)
  7. • 2 tl oplosbare koffiepoeder
  8. • Ovenschaal (ca 23×33 cm)
Roomlaagje
  1. • 400 gr zure room
  2. • 75 gr suiker
  3. • 1 tl vanille extract
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante bakblik met bakpapier. Een andere optie is een (vierkante) ovenblik in te vetten met een beetje boter en het met bakpapier bekleden.
  2. Begin met het brownie gedeelte: Breek de chocolade in stukjes en smelt hem
  3. au bain-marie, of in de magnetron. In dit geval, roer om een minuut of twee met een vork, om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Voeg de boter toe en roer even met een vork totdat de boter smelt in de chocolade. Laat even afkoelen en voeg vervolgens de suiker en de eieren en mix ze kort met elkaar.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten en meng alles voorzichtig met elkaar.
  5. Ga verder met de cheesecake-cappuccino laag: Mix niet te lang de roomkaas met de kwark, de suiker, de maizena en de oplosbare koffie* totdat het een glad beslag is. Voeg nu de eieren toe en meng nog alles door elkaar. Zodra het mengsel egaal is, is de cheesecake vulling klaar.
  6. Giet de cheesecake vulling op het brownie beslag en strijk hem voorzichtig met een spatel zo glad mogelijk.
  7. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de randen beginnen te stabiliseren.  Terwijl de taart in de oven is, meng je de roomkaas met de suiker en het vanille extract 10 tot 20 seconden. Haal de taart uit de oven en bestrijk het roommengsel er bovenop. Zet de taart voor nog 10 minuten in de oven.
Notities
  1. Erg lekker ook zonder de oplosbaar koffie.
Adapted from "Tnuva" tijdschrift voor het Wekenfeest, 2014
Adapted from "Tnuva" tijdschrift voor het Wekenfeest, 2014
http://www.foodsandphotos.nl/
Geniet!

dsc_1162

Print Friendly, PDF & Email

4 Reacties

  1. Lijkt me een heerlijk recept om te maken! Maar gebruik je voor de cheesecake laag nou roomkaas en volle kwark, of zoals bij punt 6 staat roomkaas en zure room? En voor de toplaag zure room, of roomkaas (punt8)?

    1. Hoi Jose, excuses, zie nu pas jouw reactie! en bedankt daarvoor, nu weet ik dat het verkeerd stond. Het is idd roomkaas en volle kwark voor de cheese-laag, en zure room voor de toplaag!
      Groetjes, Naomi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.