Heerlijk, mooi om te serveren en niet minder belangrijk….eenvoudig om te maken! Nog geen 10min werk. Wat wil je nog meer??
Ingrediënten:
- 50 g roomboter, zacht, bijna gesmolten
- rasp en sap van 1 citroen
- 75 gr (6) haverkoekjes (bijv van Digestive) of bastogne koekjes
- 100 gr roomkaas, 100 gr Franse kwark/yoghurt (10% vet)
- 125 ml verse slagroom
- 3-4 el poedersuiker of fijne kristalsuiker
- 100 g blauwe bessen, vers of uit de diepvries en nog een handje verse voor erbij
- 75 ml water, 1 el suiker
- 1 tl maizena
- een paar muntblaadjes, gewassen
Bereiding:
- Maal de koekjes met een keukenmachine tot fijn kruim. Je kan het ook handmatig met een deegroller doen. Meng de kruimels met de zachte boter en de citroenrasp.
- Verdeel het koekjes-botermengsel over de glaasjes. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel.
- Klop de slagroom stijf met een handmixer.
- Roer de roomkaas en kwark los met de helft van het citroensap en poedersuiker. Meng het roomkaasmengsel met de slagroom.
- Verdeel het roommengsel over de koekjesbodems. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bewaar een handje bessen voor garnering. Doe de rest van de bessen met het water, de rest van het citroensap en de suiker in een klein hoog pannetje.
- Breng aan de kook en laat het vervolgens 7-8 minuten koken op een laag vuur, tot de saus iets is ingekookt. Roer af en toe. Voeg de met wat water gemengde maizena toe, breng roerend zo een halve minuut aan de kook en zet het vuur uit. Laat afkoelen.
- Haal de glaasjes uit de koelkast, verdeel de blauwebessensaus erover en versier met een paar achtergehouden blauwe bessen en muntblaadjes.
Fijne dagen en een gezonder, gelukkiger, nieuw jaar 🙂