Chinese kool-wortelsalade

DSC_4521 Waarom verder zoeken om indruk te maken met een voorgerecht?

Wat vind je van deze salade: lekker, snel en uiteraard, heel gezond.  Eet smakelijk!

Ingrediënten:

1/2 witte- of spitskool, fijn gesneden

1 winterpeen, geraspt of in dunne reepjes gesneden

2 el rijstwijn azijn of witte wijnazijn

2 el zoete sojasaus

2 el sesamolie of notenolie (geen olijfolie)

1 el honing of Agavesiroop

2 el sesamzaad

zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Roer regelmatig en laat afkoelen op een bord.
  2. Doe de witte kool en de wortel in een kom.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar
  4. Meng de dressing goed door het koolmengsel.
  5. Bestrooi met het sesamzaad.
  6. Zet afgedekt (minimaal) 2 uurjtes in de koelkast, kan ook een dag van ten voren bereid worden.

Heerlijk met een rijstgerecht.

 

Mobiele versie afsluiten