Wat vind je van deze salade: lekker, snel en uiteraard, heel gezond. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
1/2 witte- of spitskool, fijn gesneden
1 winterpeen, geraspt of in dunne reepjes gesneden
2 el rijstwijn azijn of witte wijnazijn
2 el zoete sojasaus
2 el sesamolie of notenolie (geen olijfolie)
1 el honing of Agavesiroop
2 el sesamzaad
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Roer regelmatig en laat afkoelen op een bord.
- Doe de witte kool en de wortel in een kom.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar
- Meng de dressing goed door het koolmengsel.
- Bestrooi met het sesamzaad.
- Zet afgedekt (minimaal) 2 uurjtes in de koelkast, kan ook een dag van ten voren bereid worden.
Heerlijk met een rijstgerecht.