Nog een heerlijk recept uit het boek “gezonde wereldgerechten”, uit de hoofdstuk “Mexico”.
Ingrediënten (voor ongeveer 6 bakjes)
- 6 eidooiers
- 200 ml sojamelk of een andere plantaardige melk
- 200 ml sojaroom
- 120 g pure chocolade
- 1 tl kaneel
- 1 el honing / bruine rietsuiker / kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- verse frambozen en amandelen, geroosterd, ter garnering
Bereiding: Mexicaanse chocolade crème
- Klop de eidooiers met een garde los.
- Verwarm melk en room samen tegen de kook aan.
- Verlaag het vuur, voeg kaneel en zout toe en vervolgens de dooiers.
- Let op: de dooiers voeg je langzaam, al roerend toe!
- Nadat het mengsel ongeveer 2 minuten verwarmd is, gaan chocolade en honing erbij.
- Verdeel de chocoladecrème over de bakjes en laat 4-5 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met frambozen of aardbeien en wat geroosterde amandelen.
Je kan uiteraard ook koemelk en gewone slagroom gebruiken in dit recept.
Fijne feestdagen!
Recept geschreven door Jaimy van Dijke