Het is nu de bessen seizoen…en bessen, zeker bosbessen, blauwe bessen maar ook frambozen, zijn niet alleen hartstikke lekker maar ook hartstikke gezond. Nou ja, in dit recept is het niet het hoofdingrediënt maar al met al kan je van deze heerlijke taart genieten zonder te veel schuldgevoel, als je het met mate eet 😉
Ingrediënten
Voor de bodemlaag:
* 125 gr amandelmeel (1,5 glas) * 50 gr kokosmeel (1/2 glas), of voor een gewone versie 150 gr tarwemeel * kokosvlokken/pecannoten 50gr * 75 gr gr roomboter op kamertemperatuur, of zachte kokosolie *3 el honing / 50 gr bruine rietsuiker (3 el)
Voor de chocolade vulling:
* 250 ml melk of plantaardige melk * 300 gr pure chocolade * 2 el honing/bruine rietsuiker * 1 tl vanille extract of vanille stokje, de inhoud ervan
Voor er boven op:
* verse frambozen, stuk of 15 (kan ook uit de diepvries) * ca 35 gr pistachenoten, licht geroosterd * 1-2 el kokossnippers, verder nog bessen naar keuze.
* Springvorm/quichevorm 22-24 cm
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in of een quiche ovenschaal.
2. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem.
3. Verdeel het ”deeg” over de bodem met de achterkant van een lepel of met de handen en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
4. Bak de bodem in de voorverwarmde oven voor 10-12 minuten, net totdat hij bruin wordt (aan de randen). Laat de bodem afkoelen ( de bodem kan ook een dag of twee in de koelkast blijven)
5. Maak intussen de chocoladevulling: breek de chocolade in stukjes en doe dit in een grote kom.
6. Verwarm de melk in een klein pannetje totdat hij kookt en schenk hem op de chocoladestukjes. Meng alles door elkaar totdat de chocolade smelt, voeg ten slotte de vanille en de honing/maple toe.
7. Schenk de chocoladevulling boven op de gebakken, afgekoelde bodem. Laat afkoelen buiten de koelkast.
8. Verspreid de ingrediënten voor de garnering toe boven op de chocoladelaag.
Zet de taart in de koelkast om op te stijven en eet smullen maar!