Glutenvrij en helemaal meel/bloemvrij zijn deze verrukkelijke lekkernijen!
..Met pure chocolade en pure, onbewerkte hazelnoten. Of als je een andere noot, bijvoorbeeld amandelen, walnoten of pecannoten.
Heb ik als gezegd dat ze errug makkelijk zijn om te maken? we gaan aan de (be)slag. Voorzichtig om niet alles op te eten voordat ze de oven in gaan 😉
Dit heb je nodig: 100 gr roomboter / kokosolie / 100ml olie ; 200 gr pure chocolade ; 2 eieren ; 2 eierdooiers ; 70 gr palmsuiker/kokosblosemsuiker/honing ; 75gr hazelnoten
Voor de vullinglaagje: 100 gr hazelnoten ; 1 eierdooier ; 70 gr palmsuiker / kokosblosemsuiker / honing ; 1 el roomboter/kokosolie, op kamertemperatuur.
En voor een rijkere, met zachte-vulling-cakejes, nog 12 blokjes pure chocolade, voor elk cakeje ééntje.
Bereiding: verwarm de oven op 190 graden. Maal de hazelnoten fijn met een keukenmachine
Smelt de chocolade o bain marie. Voeg de boter/olie toe en meng met elkaar totdat het vet smelt en het mengsel glad is. Laat even afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel het chocolademengsel erdoor en voeg ten slotte de gemalen hazelnoten toe. Meng alles door elkaar.
Meng alle ingrediënten van de vulling met elkaar. Begin met de eieren en suiker, vervolg door de noten en de zachte boter.
Schep een flinke eetlepel van het chocoladebeslag in ieder muffinvormpje. Verdeel het vullingbeslag over de muffinsvormpjes. Als je voor de rijke variatie gaat met een zachte chocolade vulling, leg een blokje chocola boven elk cakeje. “Sluit af” met de resterende chocolade beslag zet de blik vervolgens in de oven voor 12-15 minuten
Als de cakejes gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal klaar!
Geniet!
- 100 gr roomboter / kokosolie / 100ml olie
- 200 gr pure chocolade, en hoe puurder hoe beter!
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 70 gr palmsuiker/kokosblosemsuiker/honing
- 75gr hazelnoten
- 100 gr hazelnoten
- 1 eierdooier
- 70 gr palmsuiker/kokosblosemsuiker/honing
- 1 el roomboter/kokosolie
- Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
- Verwarm de oven op 190 graden.
- Maal de hazelnoten fijn met een keukenmachine
- Smelt de chocolade o bain marie. Voeg de boter/olie toe en meng met elkaar totdat het vet smelt en het mengsel glad is. Laat even afkoelen.
- Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel.
- Spatel het chocolademengsel erdoor en voeg ten slotte de gemalen hazelnoten toe. Meng alles door elkaar.
- Meng alle ingrediënten van de vulling met elkaar.
- Schep een flinke eetlepel van het chocoladebeslag in ieder muffinvormpje.
- Verdeel het vullingbeslag over de muffinsvormpjes. Als je voor de rijke variatie gaat met een zachte chocolade vulling, leg een blokje chocola boven elk cakeje.
- “Sluit af” met de resterende chocolade beslag zet de blik vervolgens in de oven voor 12-15 minuten.
- Als het cakje gerezen is en de bovenzijde een beetje droog is zijn ze meestal klaar!
- Gebruik ilv de hazelnoten amandelen, walnoten of pecannoten. Voor de vulling kan je ipv de noten ook gemalen kokos gebruiken.