Chocoladekoekjes met hazelnoten

 dsc_0493

Heerlijk zijn deze…! Knapperig van buiten, lekker zacht van binnen….vers uit de oven en eenvoudig te maken. 

dsc_0502

Hoort helemaal bij deze tijd en moet vooral kunnen 🙂

dsc_0516 

Zo maak je ze:

dsc_0509 

Ingrediënten: 100gr tarwebloem; 50gr speltmeel of volkorenmeel; 125gr lichtbruine rietsuiker of 100ml honing; 75gr zachte roomboter of 60gr hele zachte kokosolie ; 100ml amandel-/kokosmelk; 1 tl vanille extract; 1/2 tl bakpoeder; 1/4tl zuiveringszout; snufje zout (zo’n 1/4 tl); 3 el cacaopoeder; 100gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken/gesneden ; 75gr hazelnoten of grof gebroken walnoten

dsc_0456

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasovenstand 4.
  2. Meng in een grote kom de “natte” ingrediënten: de melk, de boter/olie, vanille extract. Voeg de suiker en de helft van de meel/bloem toe. Meng met een vork met elkaar. 
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe meng tot een plakkerig beslag.
  4. Maak ca 12 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten.

dsc_0445

Laat ruimte tussen de koekjes, ze zetten uit tijdens het bakken.

dsc_0460

5. Bak 10-11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.

Chocolade koekjes met hazelnoten
Serves 15
Write a review
Print
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Ingrediënten
  1. 100gr tarwebloem
  2. 50gr speltmeel of volkorenmeel
  3. 125gr licht bruine rietsuiker of 100ml honing
  4. 75gr zachte roomboter of 60gr hele zachte kokosolie
  5. 100ml amandel-/kokosmelk
  6. 1 tl vanille extract
  7. 1/2 tl bakpoeder
  8. 1/4tl zuiveringszout
  9. snufje zout (zo’n 1/4 tl)
  10. 3 el cacaopoeder
  11. 100gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken/gesneden
  12. 75gr hazelnoten of grof gebroken walnoten
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasovenstand 4.
  2. Meng in een grote kom de “natte” ingrediënten: de melk, de boter/olie, vanille extract. Voeg de suiker en de helft van de meel/bloem toe. Meng met een vork met elkaar.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe meng tot een plakkerig beslag.
  4. Maak ca 12 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten.
  5. Laat ruimte tussen de koekjes, ze zetten uit tijdens het bakken.
  6. Bak 10-11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Notities
  1. Lekker ook met stukjes walnoten of pecannoten.
http://www.foodsandphotos.nl/
dsc_0462

Geniet!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.