Heerlijk zijn deze…! Knapperig van buiten, lekker zacht van binnen….vers uit de oven en eenvoudig te maken.
Hoort helemaal bij deze tijd en moet vooral kunnen 🙂
Zo maak je ze:
Ingrediënten: 100gr tarwebloem; 50gr speltmeel of volkorenmeel; 125gr lichtbruine rietsuiker of 100ml honing; 75gr zachte roomboter of 60gr hele zachte kokosolie ; 100ml amandel-/kokosmelk; 1 tl vanille extract; 1/2 tl bakpoeder; 1/4tl zuiveringszout; snufje zout (zo’n 1/4 tl); 3 el cacaopoeder; 100gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken/gesneden ; 75gr hazelnoten of grof gebroken walnoten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C/Gasovenstand 4.
- Meng in een grote kom de “natte” ingrediënten: de melk, de boter/olie, vanille extract. Voeg de suiker en de helft van de meel/bloem toe. Meng met een vork met elkaar.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe meng tot een plakkerig beslag.
- Maak ca 12 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten.
Laat ruimte tussen de koekjes, ze zetten uit tijdens het bakken.
5. Bak 10-11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
- 100gr tarwebloem
- 50gr speltmeel of volkorenmeel
- 125gr licht bruine rietsuiker of 100ml honing
- 75gr zachte roomboter of 60gr hele zachte kokosolie
- 100ml amandel-/kokosmelk
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4tl zuiveringszout
- snufje zout (zo’n 1/4 tl)
- 3 el cacaopoeder
- 100gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken/gesneden
- 75gr hazelnoten of grof gebroken walnoten
- Verwarm de oven voor op 180°C/Gasovenstand 4.
- Meng in een grote kom de “natte” ingrediënten: de melk, de boter/olie, vanille extract. Voeg de suiker en de helft van de meel/bloem toe. Meng met een vork met elkaar.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe meng tot een plakkerig beslag.
- Maak ca 12 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag op 2 of 3 met bakpapier beklede bakplaten.
- Laat ruimte tussen de koekjes, ze zetten uit tijdens het bakken.
- Bak 10-11 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
- Lekker ook met stukjes walnoten of pecannoten.
Geniet!
Ziet er weer heerlijk uit!
Yummie
Dankjewel Debby. Leuke site heb je en ik snap jouw “verslaving” 😉