Chocolade-sinaasappelcake

Even tussen de salades door iets lekkkers voor bij de koffie!DSC_0164Ingrediënten:

  • 4 grote eieren
  • 150gr pure chocolade
  • 2el cacao van goede kwaliteit
  • sap en rasp van 1 grote, verse sinaasappel
  • een halve kop honing/maple syrup (150gr) of palmsuiker/bruine rietsuiker (100gr)
  • 100gr roomboter of kokosolie, op kamertemperatuur
  • 1el vanille extract
  • 100gr rijstemeel + 50gr amandel meel (of voor een gewone versie: 150gr tarwemeel)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 4 grote Medjoul dadels, ontpit en in grove stukjes gesneden
  • 50-75gr gebroken wal/pecannoten (optioneel)

DSC_0179DSC_0112Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 170c. Bekleed een cake bakblik met bakpapier of vet de bakblik met boter in.
  2. mix met een mixer of keukenmachine de eieren met de suiker of honing tot een luchtige massa ontstaat. Voeg de zachte boter toe en blijf mixen tot het mengsel legaal is.
  3. voeg vervolgens het sap van de sinaasappel toe en daarna het vanille-extract. Blijf mixen terwijl je geleidelijk de meelsoorten, het bakpoeder, het zuiveringszout, gewoon zout en de cacao er aan toevoegt.
  4. voeg ten slotte de dadels en 2/3 van de gesmolten chocolade toe (1/3 van de chocola gebruik je als garnering). Mix nog een minuut erbij.
  5. schenk nu het mengsel in de bakblik. Bestrooi eventueel met de gebroken noten en zet in het midden van de oven voor minstens 30 min.
  6. de cake is klaar als een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uit komt.
  7. laat de cake afkoelen buiten de oven en garneer de rest van de gesmolten chocolade er over heen.

DSC_0142DSC_0170Al koffie gezet?

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.