Chocolade-sinasappelcake

DSC_0170Ingrediënten:

• 4 eieren
• 150gr pure chocolade
• 2el cacao van goede kwaliteit
• sap en rasp van 1 grote, verse sinaasappel
• 100gr (een halve kop) bruine rietsuiker of 150gr honing
• 100gr roomboter of kokosolie, op kamertemperatuur
• 1el vanille extract
• 100gr rijstemeel / speltmeel
• 50gr amandelmeel (of voor een gewone versie: 150gr tarwemeel in plaats van de twee gluten-vrije soorten)
• 1 tl bakpoeder
• 1/2 tl zuiveringszout (verkrijgbaar bij de drogist of tokowinkel)
• snuifje zout
• 4-5 grote Medjoul dadels, ontpit en in grove stukjes gesneden
• handje wal/pecannoten (optioneel) 

DSC_0112Bereiding:

1. verwarm de oven voor op 170c. Bekleed een cake bakblik met bakpapier of vet de bakblik met boter in.
2. mix met een mixer of keukenmachine de eieren met de suiker of honing tot een luchtige massa ontstaat. Voeg de zachte boter toe en blijf mixen tot het mengsel legaal is.
3. breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. In dit geval, roer om een minuut of twee met een vork, om te voorkomen dat de chocolade zich verbrandt.
3. voeg vervolgens het sap van de sinaasappel toe en daarna het vanille-extract. Blijf mixen terwijl je geleidelijk de meelsoorten, het bakpoeder, het zuiveringszout, gewoon zout en de cacao er aan toevoegt.
4. voeg ten slotte de dadels en 2/3 van de gesmolten chocolade toe (1/3 van de chocola gebruik je als garnering). Mix nog een minuut erbij.
5. schenk nu het mengsel in de bakblik. Bestrooi met de gebroken noten en zet in het midden van de oven voor minstens 30 min.
6. de cake is klaar als je een satéprikker in steekt en komt hij droog uit.
laat de cake afkoelen buiten de oven en garneer de rest van de gesmolten chocolade er over heen. Bestrooi wat sinaasappelrasp op de cake

DSC_0179

 

Geniet!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.