Chocolademousse met avocado en dadels

De avocado kennen we inmiddels hier heel erg goed maar nooit in een zoete variatie. Doordat hij weinig smaak heeft kan hij dus verwerkt worden ook in lekkernijen als dit dessert (of ontbijt…). Heel erg gezond ook dankzij de andere ingrediënten hier, zoals de noten en de dadels. Geniet!!DSC_0098

 

Ingrediënten:

  • 1 lichtgroene avocado, reep maar nog iets hard.
  • 50gr ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • 3 el cacaopoeder
  • 4 zachte, grote dadels*
  • 2 el dadelstroop/Agavesiroop
  • ongezouten, ongebrande cashewnoten
  • zo nodig 2-3 el plantaardige melk of water
  • 25-30 gr donkere chocola/fruit/noot/kokos als garnering.

Bereiding: 

1. Snij de avocado doormidden tot aan de pit en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit met een lepel.

2. Doe alle ingrediënten in een (sterke) blender, behalve de avocado. Als er een egale mousse ontstaat, voeg dan de avocado toe en laat de blender nog een een paar seconden werken totdat er geen stukjes avocado te zijn zijn. Breng eventueel op smaak met nog meer dadelstroop of Agavesiroop.

3. Laat je de chocola smelten een paar minuten in de magnetron of in een pannetje als je hem nog wilt toe voegen. Of serveer met alleen stukjes fruit/noot of gemalen kokos.

DSC_0068 DSC_0072 Eet smakelijk!

 Lees hier waarom zijn dadels zo gezond.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *