De avocado kennen we inmiddels hier heel erg goed maar nooit in een zoete variatie. Doordat hij weinig smaak heeft kan hij dus verwerkt worden ook in lekkernijen als dit dessert (of ontbijt…). Heel erg gezond ook dankzij de andere ingrediënten hier, zoals de noten en de dadels. Geniet!!
Ingrediënten:
- 1 lichtgroene avocado, rijp maar nog iets hard.
- 50gr ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 3 el cacaopoeder
- 4 zachte, grote dadels*
- 2 el dadelstroop/Agavesiroop/honing
- zo nodig 2-3 el melk, eventueel plantaardig
- 25-30 gr donkere chocola/fruit/noot/kokos als garnering
Bereiding:
1. Snij de avocado doormidden tot aan de pit en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit met een lepel.
2. Doe alle ingrediënten in een (sterke) blender, behalve de avocado. Als er een egale mousse ontstaat, voeg dan de avocado toe en laat de blender nog een paar seconden werken totdat er geen stukjes avocado te zien zijn. Breng eventueel op smaak met nog meer dadelstroop of Agavesiroop.
3. Laat je de chocola een paar minuten in de magnetron smelten of in een pannetje als je hem nog wilt toevoegen. Of serveer met alleen stukjes fruit/noot of gemalen kokos.
Lees hier waarom dadels zo gezond zijn.