Ingrediënten
- 1 grote courgette, ongeschild en gewassen
- 1 grote ui of 2 kleine, fijn gesneden
- 3 eieren
- 3-4 el olijfolie of 2 el kokosolie + 1 el om de ui te bakken
- 75 gr speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- *voor een NIET zuivelvrije versie: 50 gr geraspte pittige kaas zoals Gruyère of Cheddar om er boven op te strooien.
- 1 tl zout, gemalen zwarte peper naar smaak
- Verwarm de oven voor op 180 °C of gasstand 4. Vet een quichebakvorm in met een beetje olie of roomboter.
- Rasp de courgette grof en laat hem uitlekken in een zeef. Knijp hem met de handen uit om er meer vocht uit te laten lekken.
- Bak de ui 2 tot 3 minuten in de olie of roomboter tot hij net bruin begint te worden.
- Meng de geraspte courgette met de gebakken uitjes, voeg de eieren één voor één toe, daarna de olie en vervolgens de rest van de ingrediënten en meng alles door elkaar.
- Schenk het mengsel in de ingevette bak- of quichevorm.
- Plaats de bak- of quichevorm in het midden van de voorverwarmde oven voor circa 45 minuten. Als jij nog kaas wilt toevoegen, strooi hem dan voorzichtig na 30 min over de quiche.