Courgetti met avocado pesto en tomaatjes

 

Courgetti en andere groente spaghettirecepten zag ik de afgelopen jaren regelmatig langskomen. Groentegerechten die er allemaal gezond en licht verteerbaar uitzien…maar toch heb ik nooit een klaargemaakt. Dit kwam vooral omdat ik geen spiralizer had of voldoende geduld en rust om zo’n 100 dunne “noodles” uit 1 courgette te snijden…

 Maar fijn, zodra ik toe was  aan een nieuw (of tweedehans…) keukenapparaatje,  werd de keuze snel gemaakt! 

Het wordt een Spirelli, en ik had hem binnen 1 dag thuis. Wat een luxe zeg. Met een spiralizer kan je zonder veel geduld trendy glutenvrij, vegen/paleo/vegetarisch gerecht maken met als basisingrediënt een courgette. Een wortel, pompoen of komkommer kan ook. 

Na Googlen en uitproberen uiteindelijk tot een eigen recept gekomen dat in de smaak van iedereen thuis valt.  Pesto en avocado zijn al jaren goede vrienden van mij en door ze te combineren, ontstond dit goed en vooral gezonde idee. Tomaten voeg ik graag overal toe en ze geven in dit gerecht niet alleen een bijdrage aan de kleur, maar zeker aan de smaak.

Uiteraard is de courgetti ook lekker alleen met pesto of met avocado. Prak de avocado met eventueel een (plantaargie) room of zelfs een lepel mayonaise.

Aan de slag dan!

Deze ingrediënten heb je nodig: 1 grote courgette, gewassen, uiteindes verwijderd * 2 el olijfolie+1 el voor de pan * 1 rijpe avocado, gehalveerd, inhoud uitgelepeld * 1 el citroensap * 1 teentje knoflook, uitgeperst * 30gr pijnboompitten of walnoten, niet geroosterd * handvol basilicumblaajdes, nog een paar ter garnering * 8-10 Cherry tomaatjes, in stukjes/repen gesneden * 4-5 el water * zout en zwarte peper naar smaak

Optie: geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Maak de courgetteslierten van de courgette met behulp van een spiralizer, bijvoorbeeld de Spirelli,. Dit doe je door de courgette al draaiend in zijn geheel door de spirelli heen te duwen. 
  2. Maal de rest van de ingrediënten, behalve de tomaten, het zout en de peper, in een keukenmachine of in een goede blender tot een gladde massa. 
  3. Verwarm de courgetti roerend 2-3 minuten in een pan met een beetje hete olie of verwarm ze in een magnetron in een geschikte schaal/bord 2 minuten, zodat de courgetti buigzamer worden en zachter.
  4. Meng de avocado en pesto met de courgetti, en breng op smaak met zout en peper. 
  5. Serveer met de stukjes/plakjes tomaat en eventueel wat basilicumblaadjes. Voeg, als je ervoor gekozen hebt, geraspte parmezaanse kaas toe.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *