Ingrediënten:
- 300gr (3,5 kopjes ongeveer) havermout
- 100gr pecannoten, grof gehakt
- 75gr pompoenpitten of zonnebloempitten
- 50-75gr sesamzaad of amandelen
- 100gr gedroogde cranberry’s
- 6-7 el Ahornsiroop (de echte maipelsiroop)
- ¼ tl zout
- 75gr roomboter of 4 grote el kokosolie
Bereiding:
Verwarm de oven op 170.
mix in een grote kom alle ingrediënten behalve de cranberry’s door elkaar. Smelt een paar seconden de boter of de kokosolie in de magnetron of in een pan en meng met de siroop. Voeg de boter of de olie aan de droge ingredienten toe en meng goed erdoor.
Verdeel het mengsel over een bakplaat bedekt door bakpapier en zet de bakplaat in de oven voor 30-35 minuten.
Roer voorzichtig om de 7-8 minuten de muesli in de oven met een houtenlepel, alles moet lichtbruin worden.
Laat afkoelen en bewaar in de kast (als je niet alles meteen op eet…) voor zeker 2 weken.
Eet smakelijk!