Wat heb je dan nodig (voor ongeveer 40 1cm dik koekjes)?
Ingredienten:
- 250gr Medjoul dadels, ontpit.
- 200gr ongezouten notenmix zoals walnoten, amandelen en pecannoten (optie: je kunt de helft door kaakjes en pure chocolade vervangen)
- rasp van 1 citroen of sinaasappel
- 1/2 el kaneel (optie)
- 2 el honing, Agavesiroop of helemaal geen toegevoegde suiker
- nog sesamzaadjes, gemalen kokos of cacaopoeder om er in te rollen.
Bereiding:
1. Hak de dadels fijn met een mes of in een keukenmachine (een paar pulsen maar)
2. Rooster de noten een paar minuten in een droge, hete pan, totdat een lichte “nootachtig” geur komt of 3. ze worden een beetje licht(!) bruin. Laten afkoelen. Als je koekjes toevoegt dan de koekjes grof kruimelen.
3. Voeg de noten (hoeven niet gebroken te worden) en de rest van de ingrediënten aan de dadels toe.
4. Meng goed alles met met de handen (eventueel met plastic handschoenen) door elkaar totdat een plakkerig mengsel ontstaat.
5. Maak lange “rollen” van het mengsel met behulp van keukenpapier.
6. Rol dit nog door gemalen kokos/cacao/sesam, pak daarna in in keukenpapier of plasticfolie en laat in de diepvries stijven voor een paar uurtjes.
7. Laat de rollen even ontooien voordat je ze in dunne plakjes, van ongeveer 1cm snijdt. Gebruikt daardoor een goed, scherp.
Deze “koekjes” zijn tot twee weken houdbaar in de koelkast, als ze niet binnen twee dagen op zijn;-)
Geniet!
Geweldig ga het proberen.
Wat leuk Arendien. Laat eens weten hoe het geworden is! Groetjes, Naomi