En dit geweldig vrouwenvriend zit in de volgende 2 ontbijtrecepten:Maar is chocola echt zo gezond of alleen zo lekker?
Waarschijnlijk wel. Er bestaan nog geen goede, sterke wetenschappelijke bewijzen dat het regelmatig eten van chocola hart- en vaatziekten, of andere ziekten kan voorkomen. Het is wel zo dat er in pure chocolade hoge concentratie van Flavonoïden zitten. Deze antioxidanten hebben een ontstekingsremmend effect, net als Omega-3 vetzuur. Verder hebben Flavonoïden nog meer gunstige effecten op ons lichaam en de gezondheid: zo kunnen ze bijvoorbeeld de bloeddruk en het “slechte” Cholesterol (LDL) verlagen. Chocolade vrolijkt verder echt op! en levert belangrijke mineralen op zoals Kalium, Calcium en Magnesium. Er zijn ten slotte aanwijzingen dat chocolade de werking van het Pancreas hormoon Insuline bij Diabetespatiënten verbetert. In tegenstelling tot wat mensen denken, veroorzaakt chocola geen acne. Volgens sommige onderzoekers reinigt chocolade juist de huid.
…Eén minpunt van chocolade is wel dat er veel vetten en suikers in zitten. Verder werkt het vaak verslavend, waardoor we steeds meer chocolade willen eten en daardoor te veel vetten en dus calorieën binnenkrijgen. Als je op jouw lijn let of Diabeet bent, is het niet verstandig om meer dan 2 blokjes chocola per dag te eten. En dan met zoveel mogelijk cacaobestanden: hoe meer cacaobestanden (en dus minder suikers), hoe hoger is het positieve effect van chocolade op ons lichaam en gezondheid.
Ontbijtrecept nr. 3: havermout met chocolade en sinaasappelsDeze pap is fantastisch voor wie van de voordelen van havermout én van chocolade wilt genieten. Perfect voor kieskeurige kinderen die op chocola gek zijn. Voor de rest is dit ontbijt ook gewoon heerlijk en zeer voedzaam. Chocolade en sinaasappels zijn een super combinatie, culinair gezien. Voor “grote mensen” raad ik aan om Grand Marnier toe te voegen.
Klik hier om naar het recept te gaan!
*************************************************************************
Ontbijtrecept nr.4: krokante muesli met Kamut, chocoladevlokken en rozijnenIn deze verslavende muesli heb ik naast sesam en zonnebloempitjes een deel van de havermout door Kamut vervangen. Deze graan bevat minder koolhydraten en meer eiwit dan andere granen.
Daarnaast om het voor de kinderen (en voor anderen…) het laagdrempelig te maken, heb ik extra puur chocoladevlokken gebruikt. Heerlijk en zo simpel!
Royaal kan je dit ontbijt met melk of yoghurt eten en met fruit.
Klik hier om naar het recept te gaan, en eet smakelijk!
**************************************************************************
Oh wat ziet dat er heerlijk uit. Deze ga ik zeker op mijn to do lijstje zetten.
Liefs Suus van Food Bandits
Dankjewel Suus!
Ga nu jouw site kijken. …Wordt vervolgd 😉