Mijn tante Louisa appeltaart

Heerlijk en zo makkelijk
Heerlijk en zo eenvoudig te bereiden!

Ingrediënten:

* 100 g roomboter * 100 gr bruine rietsuiker + 2 el om te erboven te strooien * 100gr tarwemeel * nog 100 gr zelfrijzend bakmeel * 5 gemiddelde stevige, zure appels, bijvoorbeeld Jonagolds  of Goudrenetten * 50 gr rozijnen en / of pecannoten, grof gehakt * 180ml melk * 3 eieren * 1 el gemalen kaneel * 1 el vanille-extract

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij roomboter klein en doe hem in een kom. Voeg de twee soorten bloem en de suiker toe. Maak er (het liefst met de handen) kruimeldeeg van.
3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in 4 parten. Snijd elke part in twee (halve maan vorm)
4. Vet een springvorm of een grote ovenschaal in met wat boter.
5. Klop de eieren los met de melk. Voeg de vanille-extract toe en roer nog een paar seconden.
6. Verdeel een helft van de kruimeldeeg over de bodem.  Leg de appelschijfjes in rijtjes dicht naast elkaar boven de deeglaag. Voeg de rozijnen (of de noten) toe tussen en boven de appelstukjes.
7. Strooi de rest van de kruimeldeeg over de appelvulling, zodat het bijna bedekt is.
8. Bestrijk de taart met de melk en het eierenmengsel.
9. Strooi er kaneel en suiker op.
10. Zet de taart 45 min in de oven. De taart is klaar als de bovenkant een licht bruin korstje heeft. De taart laten afkoelen en dan de springvorm verwijderen.

 

Smullen maar!

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.