Ei in wolk

DSC_0054

Voor dit kinderwerk heb je weinig ingrediënten, weinig apparaten en weinig kookervaring nodig! Je mag alleen maar eieren gebruiken, of kaas toevoegen / verse kruiden / stukjes worst of noem maar op. De sky is the limit, en zo wordt het resultaat niet alleen een feest voor het oog en aan tafel, maar ook voor de smaakpapillen.

DSC_0046

DSC_0062

In het Engels is hij bekend (erg bekend) als “EGG IN CLOUD”. Een prachtig gebakken schuimwolk met een eidooier erin die nog geen 15 minuten werk vergt, en je hebt alleen maar een mixer, een droge, schone kom en een mixer nodig, en handig, een oven, die doet het werk;-) 

Deze ingrediënten heb je nodig: 

  • 2 eieren 
  • olie om de oven bakvorm in te vetten
  • zout, zwarte peper

En extraatjes naar keuze: gemalen chilipeper, (parmezaanse/oude/gruyère…) geraspte kaas, ontbijtspek, gerookte spekblokjes, kleine stukjes chorizoworst, bieslook/peterselie/koriander…

DSC_0084

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ruime schaal of een bakplaat in met olijf-/kokosolie, of vet een stuk bakpapier ermee in en leg het op de bakplaat.

2. Splits de eieren. Bewaar elke dooier in een ander schaaltje. Doe de eiwitten in een grote, schone mengkom (belangrijk dat hij vetvrij is) en klop met een mixer het eiwit stijf, zo’n 3 minuten. Je bent klaar als de ‘pieken’ mooi rechtop blijven staan. 

DSC_0004

3. Voeg nu jouw gekozen extraatjes toe, en sowieso het zout en de peper. 

DSC_0017

Meng alles voorzichtig door elkaar. 

DSC_0032

4. Schep twee wolken eiwit op ruime afstand in de schaal. Maak in het midden van de wolken een kuiltje. 

DSC_0005

5. Plaats de schaal of de ovenvorm in de oven 

6. Laat ze 3 à 4 minuten bakken totdat ze een beetje kleuren. Haal uit de oven.

7. Giet vervolgens, voorzichtig, een dooier in elk kuiltje. 

DSC_0024 

8. Zet de schaal/bakplaat in de oven voor nog 2-3 minuten. Het eiwit moet kleuren maar het eigeel niet echt hard laten worden. Haal uit de oven en serveer direct. 

DSC_0097

Eet smakelijk en vrolijk Pasen!

Print Friendly, PDF & Email

2 Reacties

  1. Hoi Olja, bedankt voor jouw reactie!
    Als je de dooier hard wil hebben moet je dan de “wolken”, met de dooier erin natuurlijk langer in de oven laten, zo’n 4-5min.
    Succes & eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.