Ei muffins met spinazie en prei
2015-04-22 20:32:43
Serves 6
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
- * 200gr verse spinazie
- * 2 middelmatige preien, in dunne ringen gesneden
- * 2 eieren en nog 2 eidooiers of 3 grote eieren
- * 100gr fetakaas of geitenkaas
- * 30gr geraspte kaas (optioneel)
- * snufje zout (fetakaas is van natuur zout)
- * peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175c. Vet muffinvormpjes met zachte boter.
- Verwarm een beetje olie in een pan. Als de olie heet is, voeg de prei toe en laat hem zachtjes al roerend bakken op een laag vuurtje gedurende 7-8 minuten. De prei raakt veel van zijn vocht kwijt en wordt zachter (niet bruin).
- verwijder de dikke en harde steeltjes van de spinazieblaadjes en kook vervolgens de spinazie. Dit doe je door telkens een deel van de spinazie in een pan met kokend water met zout 3-4 min te laten koken, met een gesloten deksel. Je giet de spinazie vervolgens af en drukt zachtjes zo veel mogelijk water er uit.
- Laat de groente afkoelen.
- Kluts de eieren los. Voeg de groente en de rest van de ingrediënten. Kruid met peper en een beetje zout.
- Giet het eimengsel in de muffinvormpjes en verkruimel de feta kaas over het mengsel.
- Bak de muffins in de oven voor 20-25 minuten. De muffins zijn klaar als het ei gestold is.
http://www.foodsandphotos.nl/
Eet smakelijk!