Dit noem ik nog eens een feest voor het oog en met name voor het lijf! Een explosie van wat de natuur ons allemaal te bieden heeft qua vitaminen, mineralen, antioxidanten, voedingsvezels en eiwitten. Uiteraard gluten-, lactose- en suikervrij.
…Een allemaal uit de tuin of de winkel te halen. Zo weinig werk en heb jij een super ontbijt, lunch of een gezond (heel gezond 😉 ) tussendoortje op een bord.
wist je dat quinoa rijk aan vitaminen, eiwitten en voedingsvezels is, maar koolhydratenarm is? kijk hier hoe je hem eenvoudig kan klaar maken!
En jij hebt maar weinig ingrediënten voor dit zomersfeest nodig, namelijk: verschillende soorten zomerfruit, quinoa (klik hier om te zien hoe jij hem het beste kan koken), in mijn geval heb ik de bruine gebruikt, en verder voor de dressing limoen (of citroen). honing en muntblaadjes. ’t Liefs vers.
- 500 gr van verschillende soorten zomersfruit zoals blauwe bessen, mango en aardbeien. Gewassen en eventueel in blokjes gesneden.
- 100 gr quinoa (niet gekookt)
- sap van 1 grote limoen
- 2 el honing
- handvol muntblaadjes, ca 15gr (een bakje in de winkel)
- Kook de quinoa op het volgende manier: gebruik een fijne zeef om de quinoakorreltjes te wassen. Laat een paar keer water er overheen gaan. Zo zorg je er voor dat er geen bittere smaak blijft.
- Doe de gewassen quinoa in een middelmatige pan met gekookt water. Voeg een beetje zout toe. Zet het vuur lager en laat het nog 15 minuten gaar koken. De quinoa moet nog een beetje beet hebben en daarom is het belangrijk af te spoelen om het kookproces af te remmen.
- Laat de quinoa uitlekken met een zeef en laat hem helemaal afkoelen.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een gesloten potje
- Doe de stukjes fruit in een grote schaal. Snipper de munt in kleine stukjes en verdeel dit over de fruitsalade.
- Schenk de dressing er over en garneer met enkele muntblaadjes.
- Voeg eens noten of amandelen toe of vervang de quinoa met havermoutvlokken of muesli.