Geroosterde paprikasalade met geitenkaas

Nog een verrukkelijk recept uit het fantastisch kookboek TLV, iets aangepast met mijn lievelingsdressing. Niet alleen dat ie er prachtig uitziet, maar hij barst ook van de smaak!

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 1 rode paprika*
  • 1 gele paprika*
  • 50-70 gr rucola of / en babyspinazie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2-3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el. balsamico azijn 
  • aalbessen, vooral ter garnering 

Voor de dressing: 

  • 6 el olijfolie
  • 2 el balsamico of rode wijnazijn
  • 2 tl honing
  • ½-1 tl mosterd
  • 1 gesnipperde knoflookteen
  • zout en peper naar smaak.

Eenvoudig alternatief voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el honing / granaatappelmelasse

* Je kunt uiteraard ook gegrilde paprika’s uit pot gebruiken, alhoewel de zelfgemaakte lekkerder zijn.

Bereiding:

  1. Verwarm de ovengrill voor en gril de paprika’s (in hun geheel) totdat er donkere plekken op de buitenkant komen.
  2. Doe de paprika’s in een plastic zak en sluit de zak af. Laat goed afkoelen.
  3. Maak in de tussentijd (of een dag of twee van tevoren…)de vinaigrette dressing klaar: meng eerst de knoflook met alle ingrediënten op de honing na, die voeg je als laatste toe. 
  4. Rooster de pijnboompitjes in een kleine koekenpan op een laag vuurtje bruin.
  5. Trek de schil van de paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de paprikareepjes minimaal 10 minuten marineren in de dressing.
  6. Verdeel de rucola over vier borden. Verdeel de paprikareepjes erover en druppel de overgebleven dressing erover. 
  7. Meng de olijfolie, rode wijnazijn en honing /granaatappelmelasse tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper. 
  8. Verkruimel de geitenkaas erboven, bestrooi met de pijnboompitten en eventueel de aalbessen en druppel er ten slotte een beetje balsamico azijn overheen.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten