Nog een verrukkelijk recept uit het fantastisch kookboek TLV, iets aangepast met mijn lievelingsdressing. Niet alleen dat ie er prachtig uitziet, maar hij barst ook van de smaak!
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 1 rode paprika*
- 1 gele paprika*
- 50-70 gr rucola of / en babyspinazie
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2-3 el pijnboompitten, geroosterd
- 1 el. balsamico azijn
- aalbessen, vooral ter garnering
Voor de dressing:
- 6 el olijfolie
- 2 el balsamico of rode wijnazijn
- 2 tl honing
- ½-1 tl mosterd
- 1 gesnipperde knoflookteen
- zout en peper naar smaak.
Eenvoudig alternatief voor de dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el honing / granaatappelmelasse
* Je kunt uiteraard ook gegrilde paprika’s uit pot gebruiken, alhoewel de zelfgemaakte lekkerder zijn.
Bereiding:
- Verwarm de ovengrill voor en gril de paprika’s (in hun geheel) totdat er donkere plekken op de buitenkant komen.
- Doe de paprika’s in een plastic zak en sluit de zak af. Laat goed afkoelen.
- Maak in de tussentijd (of een dag of twee van tevoren…)de vinaigrette dressing klaar: meng eerst de knoflook met alle ingrediënten op de honing na, die voeg je als laatste toe.
- Rooster de pijnboompitjes in een kleine koekenpan op een laag vuurtje bruin.
- Trek de schil van de paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes. Laat de paprikareepjes minimaal 10 minuten marineren in de dressing.
- Verdeel de rucola over vier borden. Verdeel de paprikareepjes erover en druppel de overgebleven dressing erover.
- Meng de olijfolie, rode wijnazijn en honing /granaatappelmelasse tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Verkruimel de geitenkaas erboven, bestrooi met de pijnboompitten en eventueel de aalbessen en druppel er ten slotte een beetje balsamico azijn overheen.
Eet smakelijk!