Ingrediënten (voor 8 champignons)
- 250 gr kastanje champignons (minstens 8 flinke)
- 2 grote gedroogde tomaten
- 1 kleine rode ui of een groot sjalotje, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, fijn gesneden of uitgeperst
- handje basilicumblaadjes
- 2+2 el olijfolie
- 75 gr geitenkaas of geraspt pittige kaas zoals parmezaanse of Gruyère kaas
- zout en zwarte peper naar eigen smaak
- optie: 50 gr fijn gehakte walnoten of pijnboompitten, licht geroosterd.
- nog een optie: kleine gedroogde chilipeper, verkruimeld
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier. Draai of snij de stelen er uit en hol de hoedjes voorzichtig verder uit. Smeer de champignons met 2 el olijfolie.
- Snij de champignonsteeltjes en de kleine champignons fijn.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pannetje en fruit de gesnipperde ui of sjalotjes samen met de champignonsteeltjes in een koekenpan.
5. Snij de gedroogde tomaten zo klein als je kan en voeg ze aan de pan toe samen met de uitgeperste knoflook. Bak nog zachtjes 1-2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en eventueel gedroogde chilipeper.Haal de vulling uit het vuur
6. Vul elke champignon met een beetje van het mengsel en zet ze in een schaaltje 10 minuten in de oven.
7. Strooi ten slotte de gesneden basilicumblaadjes en de geraspte kaas of de geiten kaas, serveer direct of zet voor nog 5 minuten in de oven voor gesmolten kaas.
Eet smakelijk en de beste wensen voor het nieuwe jaar!!
Wat een overheerlijk bijgerecht, dit gaan we zeker nog eens maken.
Dankjewel Marjan, heel fijn om te horen!
Hartelijke groet,
Naomi