Gevulde tomaten met vlees, prei en kaas

Tomaten4Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote vleestomaten
  • 200 gr rundergehakt
  • 2 el olijfolie 2 preien, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 25 gr geraspte belegen kaas
  • 1 el paneermeel of (gedroogd) Speltbroodkruimels
  • 2 el peterselie (of tijm), fijngeknipt
  • zout, peper

Tomaten7DSC_4631

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit met een lepel.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de stukjes prei. Roerbak 5-6 min en leg in een schaaltje.
  3. Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul. Voeg ten slotte de prei, de geperste knoflookteentjes en de kruiden toe. Roer nog een paar minuten door elkaar.
  4. Meng in een kommetje de geraspte kaas, het paneermeel en de gehakte peterselie door elkaar.
  5. Vul de tomaten met het vlees-preimengsel.
  6. Zet ze in een ovenschaal en strooi de kaasmengsel er boven op.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.Tomaten6 Tomaten3Eet smakelijk!

Tomaten2

Opties: champignons in plaats van prei (of er bij), tofu ipv vlees. Vul ook eens een courgette.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.