- 4 grote vleestomaten
- 200 gr rundergehakt
- 2 el olijfolie 2 preien, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 25 gr geraspte belegen kaas
- 1 el paneermeel of (gedroogd) Speltbroodkruimels
- 2 el peterselie (of tijm), fijngeknipt
- zout, peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit met een lepel.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de stukjes prei. Roerbak 5-6 min en leg in een schaaltje.
- Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul. Voeg ten slotte de prei, de geperste knoflookteentjes en de kruiden toe. Roer nog een paar minuten door elkaar.
- Meng in een kommetje de geraspte kaas, het paneermeel en de gehakte peterselie door elkaar.
- Vul de tomaten met het vlees-preimengsel.
- Zet ze in een ovenschaal en strooi de kaasmengsel er boven op.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Eet smakelijk!
Opties: champignons in plaats van prei (of er bij), tofu ipv vlees. Vul ook eens een courgette.