Zo klaar en wat een feest…! Van dit fudgerecept word ik vrolijk en raad ik iedereen aan die een verantwoordelijker tussendoortje zoekt. Het kost je weinig werk, keukengerei en -apparaten. Binnen hooguit 10min ligt de schaal in de koelkast en na zo’n 1,5 uur kan je koffie of thee zetten en genieten, of na een half uurtje in de diepvries.
Het verantwoorde zit hem in de pure ingrediënten die er allemaal in zitten. Het is minder verantwoord aangezien het zó, zó verslavend lekker is. Het blijft niet bij eentje en voor je het weet eet je er meer van. Dat is niet zo erg als je de fudgeblokjes met familie of jouw vrienden bij de koffie wilt delen. Iedereen geniet gezellig samen er van zonder veel schuldgevoelens en jij krijgt alle complimenten!
Wat wil je nog meer…?
- 50 gr kokosolie
- 30 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
- 75 gr pure chocolade, gesmolten
- 100ml maple siroop(Ahornsiroop)/honing
- 2 el pindakaas, zonder toegevoegde suikers (liefst uit een natuurwinkel)
- 2 el sesampasta
- hazelnoten/pecannoten/walnoten, grof gebroken en liefst (=lekkerst) licht geroosterd
- Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. In dit laatste geval roer er om een minuut of twee met een vork in om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Je kunt de chocolade ook laten smelten in een pan met een dikke bodem, op een LAAG vuurtje.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe op de nootstukjes na. Roer alles goed door elkaar tot een mooi, egaal mengsel. Voeg ten slotte de stukjes noot toe. Je bent gewaarschuwd: nog niet proeven anders blijft er weinig over voor de anderen 😉
- Bedek een lage taartvorm of een andere schaal met folie of met bakpapier. Voor een bakpapier heb je waarschijnlijk wat boter nodig om het laten plakken.
- Giet het mengsel in de taartvorm/-schaal en laat hem in de koelkast 2 uur stijven of 20 min in de diepvries.