Wat wil je nog meer…?
- 50 gr kokosolie
- 30 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
- 75 gr pure chocolade, gesmolten
- 100ml maple siroop(Ahornsiroop)/honing
- 2 el pindakaas, zonder toegevoegde suikers (liefst uit een natuurwinkel)
- 2 el sesampasta
- hazelnoten/pecannoten/walnoten, grof gebroken en liefst (=lekkerst) licht geroosterd
- Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie, of in de magnetron. In dit laatste geval roer er om een minuut of twee met een vork in om te voorkomen dat de chocolade verbrandt. Je kunt de chocolade ook laten smelten in een pan met een dikke bodem, op een LAAG vuurtje.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe op de nootstukjes na. Roer alles goed door elkaar tot een mooi, egaal mengsel. Voeg ten slotte de stukjes noot toe. Je bent gewaarschuwd: nog niet proeven anders blijft er weinig over voor de anderen 😉
- Bedek een lage taartvorm of een andere schaal met folie of met bakpapier. Voor een bakpapier heb je waarschijnlijk wat boter nodig om het laten plakken.
- Giet het mengsel in de taartvorm/-schaal en laat hem in de koelkast 2 uur stijven of 20 min in de diepvries.