Ingrediënten
- 150gr tarwemeel
- 75 gr amandelmeel
- 100 gr zachte gezouten roomboter of 6 el zachte kokosolie
- 75 gr bruine rietsuiker / kokosbloesemsuiker
- 4 eetlepels melk of plantaardige ‘melk’ zoals soja-/amandel-/cashewmelk
- 3 volle tl speculaaskruiden+2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- Optioneel: 2-3 el kleine stukjes amandelen
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten door elkaar, namelijk: alle meelsoorten, de rietsuiker/kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden en de kaneel.
3. Voeg de boter, de melk, het vanille extract en ten slotte als je ervoor koos de stukjes amandel toe en kneed tot een stevige, wat plakkerige bal. Kneed niet te lang, het deeg moet niet warm worden!
4. Maak een paar lange rollen van het deeg. Snijd er blokjes uit van ca 1½ cm.
5. Vorm hier kleine balletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk ze vervolgens een beetje plat.
6. Bak ze in het midden van de oven in 15-17 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat ze helemaal afkoelen, zodat ze knapperig worden.
Eet smakelijk!