Ingrediënten (voor 4-5 porties):
- 250 gr bloemkool, gewassen en in roosjes
- 250 gr broccoli, gewassen en in roosjes
- 2 eieren
- 1,2dl melk, eventueel plantaardig, of slagroom voor een feestelijkere schotel
- 4el Griekse yoghurt
- 70 gr oude/belegen kaas of andere pittige kaas naar keuze, geraspt
- 70 gr feta, verkruimeld, of Hüttenkäse
- zout en zwarte peper
- Optioneel: nog 2 el geraspte kaas als extra
Voor de topping:
- 1-2 el olijfolie
- 1 grote ui, in dunne ringen gesneden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190˚C (heteluchtoven 190˚C ).
- Kook in een pan met kokend water de broccoli en de bloemkool in 4-5 minuten beetgaar, giet af en spoel ze een paar minuten af onder koud water.
- Kluts het ei in een grote kom en meng het met de yoghurt, de geraspte kaas, de melk/room, de feta of Hüttenkäse en de kruiden.
- Voeg de groente aan de kom en meng alles door elkaar.
- Pak een ronde/vierkante ovenschaal, vet deze in met een beetje olie of gesmolten roomboter.
- Giet het groentemengsel nu in de schaal en zet hem in het midden van de oven voor ca 30 min totdat hij stevig en een beetje goudbruin is.
- Verhit terwijl de taart in de oven is de olie in een koekenpan en bak hierin de uienringen tot ze bruin zijn, maar niet zwart worden.
- Haal de taart uit de oven en bestrooi hem met de gebakken uitjes en eventueel nog geraspte kaas. Zet terug in de oven en bak nog 10-12 minuten.
- Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen voordag je hem serveert.
De taart is nog lekkerder de dag na de bereiding!
Eet smakelijk 🙂
Bron: https: Giverecipe.com