Broccoli bloemkool ovenschotel

Ingrediënten (voor 4-5 porties):

  • 250 gr bloemkool, gewassen en in roosjes
  • 250 gr broccoli, gewassen en in roosjes
  • 2 eieren 
  • 1,2dl melk, eventueel plantaardig, of slagroom voor een feestelijkere schotel
  • 4el Griekse yoghurt
  • 70 gr oude/belegen kaas of andere pittige kaas naar keuze, geraspt
  • 70 gr feta, verkruimeld, of Hüttenkäse 
  • zout en zwarte peper
  • Optioneel: nog 2 el geraspte kaas als extra

Voor de topping: 

  • 1-2 el olijfolie 
  • 1 grote ui, in dunne ringen gesneden 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190˚C (heteluchtoven 190˚C ).
  2. Kook in een pan met kokend water de broccoli en de bloemkool in 4-5 minuten beetgaar, giet af en spoel ze een paar minuten af onder koud water.
  3. Kluts het ei in een grote kom en meng het met de yoghurt, de geraspte kaas, de melk/room, de feta of Hüttenkäse en de kruiden.
  4. Voeg de groente aan de kom en meng alles door elkaar. 
  5. Pak een ronde/vierkante ovenschaal, vet deze in met een beetje olie of gesmolten roomboter. 
  6. Giet het groentemengsel nu in de schaal en zet hem in het midden van de oven voor ca 30 min totdat hij stevig en een beetje goudbruin is.
  7. Verhit terwijl de taart in de oven is de olie in een koekenpan en bak hierin de uienringen tot ze bruin zijn, maar niet zwart worden.
  8. Haal de taart uit de oven en bestrooi hem met de gebakken uitjes en eventueel nog geraspte kaas. Zet terug in de oven en bak nog 10-12 minuten.
  9.  Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen voordag je hem serveert.

De taart is nog lekkerder de dag na de bereiding!

Eet smakelijk 🙂

Bron: https: Giverecipe.com

Mobiele versie afsluiten