Deze bijzondere taart, is niet alleen lekker en gewoon erg mooi om te zien, maar heel erg verantwoord. Gluten- en lactosevrij, en vrij van geraffineerde suikers.
Een dochter van een goede vriendin van mij heeft hem gemaakt en samen hebben we foto’s ervan gemaakt. Als dank voor de “fotografie les” mocht ik de taart houden en mijn gezin ermee verwennen. Leuk vind ik het, dat niemand merkt dat zo’n lekkernij alleen pure en voedzame ingrediënten bevat!
Wat heb je nodig?
Voor de bodem: 120 gram havermout, 10 Medjoul dadels, ontpit en 1 el rauwe cacao.
Voor de vulling: 1 beker Alpro soya “yoghurt” (Alpro plantaardige variatie op yoghurt Naturel), 1 doosje diepvries bosvruchten, 6 blaadjes gelatine, 3-4 eetlepels agavesiroop/mayple syrup/honing.
Bereidingswijze:
1. Doe de havermout met de dadels in een keukenmachine en maal fijn.
2. Vet een springvorm in en verdeel het mengsel over de bodem.
3. Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de gelatine in een pannetje en Meng door de vulling.
4. Meng de soya yoghurt met de vruchtjes met de blender door elkaar. Voeg hier de agave siroop / Maple / honing aan toe.
5. Giet het mengsel in de taartvorm over de bodem en laat in de koelkast opstijven.
Versier daarna met vruchtjes en munt en geniet!
Wat een mooie taart en mooie foto’s!
Dankjewel Marlies, zo’n reactie werkt stimulerend om nog meer van zulke lekkere kaartrecepten te plaatsen 😉
Groetjes, Naomi
Ha Naomi
Ik heb deze taart gemaakt Het is echt geweldig lekker
Maar een vraagje?
Als is iets maak met gelatine heb ik altijd klonten waardoor het niet goed stijf werd
Heb jij een goede tip ?
Groetjes van Sjanie van Wijk
Moeder van Guan
Ha Sjanie excuses! Was vergeten om jou een antwoord te geven! Het is het beste om de gelatine samen met een aantal lepels van de yoghurt op te lossen in een pannetje en dan even af te laten koelen. Daarna kan de gelatine door de rest van de yoghurt. Hopelijk ga je hem nog (eens?) proberen. Succes en groetjes ook aan Guan!
Ik heb hem gemaakt maar de bodem bestond gewoon uit losse kruimels. Hoe word het een stevige bodem ?
Hoi Fronika, wat jammer voor je! Het kan zijn dat de dadels niet smeuïg genoeg wareb. Je zou sowieso liefst medjouldadels gebruiken die van natuur zachter zijn, anders andere dadels in water weken in water om ze plakkerig te maken.
Groetjes, Naomi
Een vraagje 🙂 Gaan de vruchten er ontdooid of bevroren in? Groet, Hanna
Hoi Hanna, je kan ze gewoon bevroren toevoegen, maar als ze een beetje ontdooid zijn is ook geen probleem.
Groetjes en fijne dagen!
Naomi
Super bedankt voor je snelle antwoord :-)! Ik ga hem maken voor kerst en mijn vriezer is buiten werking, vandaar mijn vraag 😉 Fijne dagen! Groetjes, Hanna
Geslaagd! Ik heb hem gemaakt voor mijn beide dochters hun verjaardag omdat ze het heel lekker vinden!
dankjewel!
Wat leuk om te horen Sue…! Graag gedaan enne gefeliciteerd 🙂
Hartelijke groet, Naomi
Wat voor maat springvorm wordt hiervoor gebruikt?
En hoeveel gram gaat er in een doosje diepvriesvruchten?
Dank alvast!