Bosvruchten soja yoghurttaart

DSC_0320

Deze bijzondere taart, is niet alleen lekker en gewoon erg mooi om te zien, maar heel erg verantwoord. Gluten- en lactosevrij, en vrij van geraffineerde suikers. 

DSC_0330

Een dochter van een goede vriendin van mij heeft hem gemaakt en samen hebben we foto’s ervan gemaakt. Als dank voor de “fotografie les” mocht ik de taart houden en mijn gezin ermee verwennen. Leuk vind ik het, dat niemand merkt dat zo’n lekkernij alleen pure en voedzame ingrediënten bevat! 

DSC_0311

Wat heb je nodig?

Voor de bodem: 120 gram havermout, 10 Medjoul dadels, ontpit en 1 el rauwe cacao.

Voor de vulling: 1 beker Alpro soya “yoghurt” (Alpro plantaardige variatie op yoghurt Naturel), 1 doosje diepvries bosvruchten, 6 blaadjes gelatine, 3-4 eetlepels agavesiroop/mayple syrup/honing.
 
DSC_0309
 
Bereidingswijze:
1. Doe de havermout met de dadels in een keukenmachine en maal fijn.
2. Vet een springvorm in en verdeel het mengsel over de bodem.
3. Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de gelatine in een pannetje en Meng door de vulling.
4. Meng de soya yoghurt met de vruchtjes met de blender door elkaar. Voeg hier de agave siroop / Maple / honing aan toe.  
5. Giet het mengsel in de taartvorm over de bodem en laat in de koelkast opstijven.
 
DSC_0327
 
Versier daarna met vruchtjes en munt en geniet!
 
 
Print Friendly
You may also like:

9 gedachten over “Bosvruchten soja yoghurttaart

  1. Ha Naomi
    Ik heb deze taart gemaakt Het is echt geweldig lekker
    Maar een vraagje?
    Als is iets maak met gelatine heb ik altijd klonten waardoor het niet goed stijf werd
    Heb jij een goede tip ?

    Groetjes van Sjanie van Wijk
    Moeder van Guan

    1. Ha Sjanie excuses! Was vergeten om jou een antwoord te geven! Het is het beste om de gelatine samen met een aantal lepels van de yoghurt op te lossen in een pannetje en dan even af te laten koelen. Daarna kan de gelatine door de rest van de yoghurt. Hopelijk ga je hem nog (eens?) proberen. Succes en groetjes ook aan Guan!

    1. Hoi Fronika, wat jammer voor je! Het kan zijn dat de dadels niet smeuïg genoeg wareb. Je zou sowieso liefst medjouldadels gebruiken die van natuur zachter zijn, anders andere dadels in water weken in water om ze plakkerig te maken.
      Groetjes, Naomi

      1. Super bedankt voor je snelle antwoord :-)! Ik ga hem maken voor kerst en mijn vriezer is buiten werking, vandaar mijn vraag 😉 Fijne dagen! Groetjes, Hanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *