Pompoen- bloemkool miniquiches in wortelvormpjes

Ingrediënten voor 6-7 mini quiches

  • 300gr mix van bloemkool in roosjes van 2-3 cm, en zoete aardappels, in blokjes van 2 cm 
  • 50gr geraspte kaas
  • 50gr Feta of geitenkaas, verkruimeld 
  • 2 eieren 
  • 1 kleine ui, gesnipperd 
  • 100gr volle Franse kwark
  • 3 el verse kruiden, zoals tijm, basilicum, lente ui en peterselie, fijn gesneden 
  • 2 grote winterpeen, hoe dikker hoe beter (5-6 cm diameter) 
  • 1/2 tl zout en nog ca 1/4 el zwarte peper, naar smaak
  • 2 el zelfrijzende meel (wordt ook lekker zonder)  

  1. Kook eerst de pompoen- en/of zoete aardappelblokjes net totdat ze zacht worden, spoel af en pureer tot een grove puree. 
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Vet een 6 muffinvorm in met een beetje olie of roomboter.
  4. Snij de winterpenen in de lengte zo dun mogelijk met een goed keukenmes/mandoline. 
  5. Doe ze in een ovenschaal/grote pan met kokend water voor 5-6 minuten totdat ze buigzaam zijn. 

6. Doe alle ingrediënten in een grote kom, op de wortels na. Meng alles door elkaar. 

7. Leg de wortelrepen rondom de rand van de vormpjes. 

8. Schenk het groente- kaasmengsel in de “wortelvormpjes” tot net onder de rand. 

9. Bak de miniquiches 25-30 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de miniquiches licht bruin worden.  

10. Haal de mini quiches uit de vormpjes en eet warm of op kamertemperatuur. 

Eet smakelijk en fijne koningsdag!

 

Bron: http://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3110093,00.html

Print Friendly
You may also like:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *