Glutenvrije crackers met erwten “hummus”

   DSC_0371Erwten”hummus”: het recept

INGREDIËNTEN:

  • 125gr erwten, uit de diepvries
  • 2 el sesampasta (tahin)
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen
  • zout, peper (ik gebruikte hier pepermix van “Fair trade”)
  • optie voor een rijkere pasta/dip: 1 el pijnboompitjes, niet geroosterd

DSC_0151BEREIDING:

Laat eerst de erwten ontdooien, zo’n 15min. Doe de erwten en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en zet het aan voor één minuut totdat er een gladde massa ontstaat.1 Breng op smaak nog met zout, peper en nog citroensap. Serveer met crackers, brood of shoarmabroodjes. Geniet!

DSC_0340

Glutenvrije crackers met amandelmeel en rozemarijn: het recept 

INGREDIËNTEN:

  • 150gr amandelmeel of 125gr amandelmeel en nog 20gr amandelen
  • 1 el olfijolie
  • 1 tl zout, het liefst Keltischzout
  • 1 ei
  • 2 takjes verse rozemarijn, naadjes gerist

DSC_0209

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de rozemarijn fijn, zo mogelijk zonder de “dikke” takjes
  3. Doe alle ingrediënten behalve de rozemarijn in de keukenmachine (of in een gewone grote kom) en puls tot alles gemengd is, ongeveer 30 sec. Voeg ten slotte de kruiden toe en puls nog een paar seconden.

DSC_0222 Als je met de handen mengt dan roer en meng alles totdat je een deeg krijgt. Kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg uit tot een laag van 0.5 cm dik en strijk het geheel glad met een deegroller (eventueel met bakpapier ertussen).Zet het gerolde deeg 15-20 minuten in de koelkast. Snij het deeg in crackers zo groot of klein als je zelf wilt, met koekvormpjes/pizzames/rolmes. 2Image4tja…

DSC_0263Zet het deeg voor 15-20 minuten in de koelkast.

Bak vervolgens in de voorverwarmde oven totdat de crackers net goudbruin beginnen te worden aan de randen, 12-15 minuten. Laat even afkoelen op een roster.

DSC_0308 De crackers zijn heerlijk met gewone hummus of met Labnehkaas.

DSC_0397Eet smakelijk!

Bron voor de erwten”hummus”: http://what-efrat.blogspot.nl/2014/05/pea-and-tahini-spread.html#more

Bron voor de crackers: http://www.elanaspantry.com/rosemary-crackers/ Zie de how-to film:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.